• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Alanya'ya hızlı trene kavuşuyor

Alanya'ya hızlı trene kavuşuyor
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Alanya’ya hızlı tren yapılacağının müjdesini verdi.


Antalya milletvekili adayı olan Elvan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını, inanılmaz gelişmeler ve değişimlerin yaşandığını ifade eden Elvan, AK Parti dönemiyle devasa büyük, mega projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. “Biz dünyanın yapamayacağı projeleri yapıyoruz. Denizin altından Marmaray’ı getirdik. Abdülhamit’in hayaliydi. 150 yıllık proje” dedi.

TÜRK MÜHENDİSLER VE İŞÇİLERLE YAPILIYOR

Elvan, şöyle devam etti, “Denizin altından şu anda 2 katlı tünelimiz, Avrasya tünelimizi geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacağız. Denizin altında 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli’ni geçiriyoruz. 3 katlı tünel dünyada bir ilk. Hiçbir ülke bunu şu ana kadar gerçekleştiremedi. Denizin 110 metre altında 6 katlı bir apartman yüksekliğinde. İşte bunu Türk mühendisleriyle işçileriyle yapıyoruz.”

Dönemlerinde Atak helikopterini üretmeye başladıklarını dile getiren Elvan, uyduları, yüksek hızlı treni, savaş uçağı ve gemileri yapmaya başladıklarını kaydetti. Ülke olarak sadece namerde değil artık hiç kimseye muhtaç olmak istemediklerini vurgulayan Elvan, “IMF kapılarında diz çöküp, ‘Ne olur bana 100 milyon dolar para ver’ demek istemiyoruz. Artık Türkiye’nin ihtiyacı yok. 24 milyar dolar borçlandılar. Biz geldik IMF’ye borcumuzu sıfırladık. Bir de ‘İstiyorsanız size 5 milyar dolar kredi verebiliriz’ dedik. Türkiye bu konuma geldi, biz bunu kaybetmek istemiyoruz” diye konuştu.

HEDEF ALANYA’YI TURİZM VE SAĞLIK MERKEZİ YAPMAK

Lütfi Elvan, Alanya’da yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgi vererek, her projenin takipçisi olacağını, gereken yatırımları teker teker gerçekleştireceğini söyledi. Hedeflerinden birinin Alanya’yı turizm ve sağlık merkezi yapmak olduğuna işaret eden Elvan, şöyle konuştu, “Bölge hastanesini yapıyoruz. Doğuda, batıda sağlık merkezleri kuruluyor. Burada devlet üniversitesi kurduk. Alanya’mız, ikinci üniversiteye kavuşan tek ilçe oldu. Tıp fakültemizi kurduk ve altyapısını oluşturuyoruz. Böylece Alanya sağlık açısından çok önemli bir merkez olacaktır. Birçok Avrupa kentlerinde sağlık çok pahalı olmaya başladı. Hastalar Türkiye’ye gelmeye başladı. Bu anlamda Alanya’yı turizm sağlık merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz.”

YUKARILARA TAŞIMAK İSTİYOR

Alanya’dan hızlı tren geleceğini, Alanya Limanı’nın turizm açısından potansiyelinin artırılması için çalışma yapılacağını ifade eden Elvan, “Dünyanın gelişmiş ülkeleri ve turizm merkezleriyle Antalya ve Alanya’mızı kıyasladığımızda yat liman kapasitemiz oldukça düşük. Bunu daha yukarılara taşımak istiyoruz. Bu nedenle önerileriniz varsa değerlendirebiliriz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim