• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Alaplı Limanı neden hala onay bekliyor?

Alaplı Limanı neden hala onay bekliyor?
Filyos ve Karasu limanından dolayı Alaplı limanının hala onay alamadığını söyleyen Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, balıkçı barınağının bir bölümünü yatlimanı olarak yapılabileceğini belirtti.

Alaplı Kaymakamlığınca düzenlenen “Alaplı’nın Sorunları, Öncelikleri ve Yatırım Hedefleri Koordinasyon Toplantısı”nda konuşan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçenin ekonomik kalkınması için gündem yaratacak önerilerde bulundu.
“Alaplı’ya cezaevi yapılsın”

Alaplı Kaymakamlığı’nca düzenlenen “Alaplı’nın Sorunları, Öncelikleri ve Yatırım Hedefleri Koordinasyon Toplantısı”nda konuşan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçenin ekonomik kalkınmasına yönelik düşünce ve önerilerini sıralarken, çarpıcı açıklamalar yaptı.
Alaplı Kaymakamlığı toplantı salonunda, Kaymakam Yıldıray Malğaç başkanlığında; Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Alaplı Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı’nın ekonomik olarak kalkınması ve gelişmesi için birbirinden ilginç öneriler sundu.

‘NÜFUSUMUZ AZALIYOR, ÖNLEM ALMAMIZ LAZIM”

Konuşmasına TÜİK’in Alaplı ile ilgili son dört yıllık nüfus istatistikleri ile ilgili bilgi vererek başlayan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Alaplı olarak o kadar da kötü durumda değiliz. 2008 yılından bu yana nüfusumuz; şehir merkezinde 823, köylerde 1180, ilçe genelinde de 2003 azalmış durumda. İlçemizin nüfusu azalıyor. Bunun için önlemler almamız lazım. Ekonomik alanda da sıkıntılarımız var. Bizim öncelikle ilçemize yatırımcı, sanayici getirmemiz ve yeni iş sahaları açmamız gerektiğini düşünüyorum. Gençlerimizin iş bulması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlarımız iş bulursa, eminim hiç kimse memleketini bırakıp gitmek istemez.. Bunun en önemli unsurlarından biri liman. İlçemize liman yapımıyla ilgili olarak da hep beraber yola çıktık. Bu liman projesini destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Liman Alaplı için çok önemli. Filyos limanı ve Karasu limanından dolayı bizim Alaplı limanının hala onay alamadığını açıkça ifade etmek istiyorum. Alaplı Limanının bütün projeleri hazırlandı, ÇED raporu alındı. Dolgu imar planı, üst yapı planı ile birlikte onaylanmak üzere eski adıyla Bayındırlık Bakanlığı Teknik Araştırma Uygulama Dairesi’ne teslim edildi. Teknik Araştırma Uygulama Dairesi dokuz kuruma görüş sordu. Hepsinden onay geldiği halde Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü’nden ne olumlu, nede olumsuz bir yanıt gelmedi. Bu yanıt geldiği anda bu proje onaylanacak ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne müracaat edilecek. Liman yapımına da başlanacak. DLH Genel Müdürlüğü’nden bir yanıt gelmemesinin nedeninin Filyos ve Karasu Limanları olduğunu düşünüyoruz. Bu sorunun bir an önce aşılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, bu liman Alaplı için hayati öneme sahiptir. Burada çok önemli bir nokta daha; biliyorsunuz, Adapazarı, karasu, Kocaali, Akçakoca, Alaplı, Ereğli, Zonguldak, Bartın demiryolu yapılıyor. Bunun Adapazarı ve Karasu arasındaki inşaatı başladı. Bizim bölgemizde de fizibilite çalışmaları yapıldı. Bu projede demiryolundan Erdemir Limanına bir hat verildi. Karasu Limanına demiryolundan bir hat verildi. Ama Alaplı’da böyle bir hat yok. Eğer Alaplı Limanı yapılacaksa, demiryolu hattı da verilmesi gerekir. Limanı, karayolu, demiryolu olan bir ilçenin kalkınmaması mümkün değildir. Alaplı’yı kimse tutamaz. Bu proje Alaplı’da yaşayan 46 bin kişinin projesidir. Herkesin buna sahip çıkması gerekir.

“BALIKÇI BARINAĞI’NIN BİR BÖLÜMÜNE YAT LİMANI YAPALIM”

Alaplı Balıkçı Barınağı’nın bir bölümüne yat marina yapılabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Çimenoğlu şöyle devam etti:
Alaplı’da bir Balıkçı Barınağı var. Alaplı Balıkçı Barınağı çalışıyor ama atıl vaziyette çalışıyor. Su Ürünleri Kooperatifi ile görüşelim, Tarım Bakanlığı ile görüşelim, gerekli diğer kurumlarla görüşelim; Balıkçı Barınağı’nın bir bölümünü yat marina olarak yapalım. Bu marina ilçe dışından gelenlerle büyük bir ekonomik canlılık kazandıracaktır ilçemize.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim