• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Alaybey artık dalış turizmine hizmet edecek

Alaybey artık dalış turizmine hizmet edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaburun Belediyesi'ne yapay resif olmak için hibe edilen Alaybey Vapuru, denize ve doğaya zararlı parçalarından arındırıldıktan batırılarak dalış turizmine hizmet edecek.

36 yıl boyunca İzmir Körfezi'nde hizmet Alaybey Vapuru, kullanım ömrünün dolmasının ardından Karaburun'da dalış turizmine hizmet verecek. Tarihi vapur, doğaya zararlı maddelerden arındırıldıktan sonra batırılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaburun Belediyesi'ne yapay resif olmak için hibe edilen Alaybey Vapuru, denize ve doğaya zararlı parçalarından arındırılıyor. Prof. Dr. Altan Lök, şimdiye kadar 30 resif projesi yapıldığını, ekonomik ömrünü tamamlayan Alaybey Vapuru'nun daha çok dalış turizmine hizmet vereceğini belirterek, "O şimdi balık yuvası olarak anılarımızdaki yerini alacak. Doğaya zarar verebileceğini düşündüğümüz bütün yabancı maddelerden arındıktan sonra batırma işlemini gerçekleştireceğiz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birkaç kere satışa çıkardığı, ama alıcı çıkmayan Alaybey Vapuru, Karaburun Belediyesi'ne bedelsiz olarak devredildi. 1976 yılından bugüne milyonlarca İzmirliyi taşıyan vapur, batırılarak körfez turizmi için hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlayan Alaybey'i 2012 yılında ihaleye çıkarmış, satışı bir türlü gerçekleşmeyince Belediye Meclisi kararı ile bedelsiz olarak Karaburun Belediyesi'ne devretmişti.

Dalış turizmine katkı 

Alaybey Vapuru'nu resif olarak batırmakla hem dalış turizmine katkı sağlanacağını, hem de balıkların üremesine imkan sağlanacağını söyleyen Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Karaburun olarak hem dalış, hem balık avcılığı turizminde ilk sıralarda anılmak istiyoruz" dedi. Alaybey Vapuru 1976 yılında İzmir Alaybey Tersanesi'nde inşa edilmişti. Tasarımı Alaybey Tersanesi mühendisleri tarafından yapılan vapur 1976'dan 2012'ye kadar 36 yıl İzmir Körfezi'nde milyonlarca yolcu taşıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim