• BIST 9530.47
  • Altın 2479.048
  • Dolar 32.4659
  • Euro 34.6424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Alemdağ Caddesi 3 yıl trafiğe kapalı

Alemdağ Caddesi 3 yıl trafiğe kapalı
Ümraniye'de devam eden metro çalışmaları kapsamında Alemdağ Caddesi, 26 Mayıs 2013 tarihinden itibaren 3 yıl süre ile trafiğe kapatılacak.

 

İstanbul'un en yoğun caddelerinden biri olarak bilinen Alemdağ Caddesi'nden geçen araçların farklı istikametlere yönlendirilmesi bekleniyor.
 
Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe hattında çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Tünel çalışmalarının yanı sıra önümüzdeki günlerde istasyon çalışmalarına da başlanacağı bildirildi. Ümraniye istasyonunun kazı çalışmaları için Alemdağ Caddesi'nde trafik yeniden düzenlenecek. Çalışmalar sebebiyle Ümraniye Belediyesi eski binası önünde Alemdağ Caddesi üç yıl süre ile trafiğe kapatılacak. Uygulamanın 26 Mayıs 2013 Pazar gecesinden itibaren başlatılacağı öğrenildi. Üç yıl süreyle söz konusu caddenin trafiğe kapalı kalacağı bildirildi.
 
Alemdağ Caddesi ve Suiş Cadesi kesişimi ile Alemdağ Caddesi-Sütçü İmam Caddesi bağlantısı arasında kalan kesim trafiğe kapatılacağından alternatif yollar planlandı. Çalışmalar sırasında uygulanacak geçici trafik dolaşımı şöyle olacak: Tepeüstü istikametinden Alemdağ Caddesi güzergahını kullanarak Çamlıca veya Libadiye Kavşağı istikametine gitmek isteyen araçlar; Alemdağ Caddesi-Suiş Caddesi-Menteşoğlu Caddesi-Alemdağ Yanyol güzergahını kullanarak Libadiye kavşağına ulaşabilecek.
 
Çengelköy istikametinden gelip Natoyolu Caddesi'ni kullanarak Tepeüstü istikametine gitmek isteyen araçlar ise; Alemdağ Yanyol-Alemdağ Caddesi ve Sütçü İmam Caddesi güzergahını kullanarak Tepeüstü istikametine gidebilecek.
 
Libadiye kavşağından gelip Alemdağ Caddesi ve Sütçü İmam caddesini kullanarak Tepeüstü istikametine gidecek sürücüler için herhangi bir değişiklik olmayacak.
 
METRO İNŞAATINDAN SATIR BAŞLARI 
 
Söz konusu metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar uzayacak. Güvenli ve konforlu seyahat ile yolculuk süreleri azalacak. Yolcularına seyahat başına ortalama 33 dakika zaman kazandıracak. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı (Marmaray, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı tamamlandığında) Sancaktepe'den metroya binen bir yolcu; Ümraniye'ye 12,5 dakika, Üsküdar'a 24 dakika, Yenikapı'ya 36 dakika, Taksim'e 44 dakika, Hacıosman'a 68 dakika, Atatürk Havalimanı'na 71 dakikada ulaşacak. 
 
METRO HATTI'NIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
 
Hat uzunluğu 20 kilometre, istasyon sayısı 16, inşaat süresi 38 ay, metro araçları, Kadıköy-Kartal metrosundaki gibi makinistsiz kullanılabilecek.
 
 İŞTE ALTERNATİF YOL
 
412851354912.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim