• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Alfa Romeo’ya Türk eli değdi

Alfa Romeo’ya Türk eli değdi
Hollanda’da yaşayan Türk tasarımcı Uğur Şahin, İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’ya yaptığı yeni tasarım ile dikkatleri çekiyor.

Alfa Romeo’ya Türk eli değdi

Hollanda’da yaşayan Türk tasarımcı Uğur Şahin, İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’ya yaptığı yeni tasarım ile dikkatleri çekiyor.

Geçtiğimiz son birkaç yılda Pininfarina tarafından tasarlanan ”Alfa Romeo 2uettottanta”, İtalyan şasi üreticisi Zagato tarafından geliştirilen ”Alfa Romeo TZ3 Corsa” ve Bertone imzası taşıyan yenilikçi Alfa Romeo Pandion gibi dikkat çekici konseptlere, şimdi de bir Türk tasarımcının imzasını taşıyan Alfa Romeo C12 GTS ekleniyor.
 
Yaklaşık 6 yıla yakın bir zamandır tasarım alanında faaliyet gösteren ve kendi adını taşıyan tasarım stüdyosuyla Hollanda’da faaliyet gösteren Uğur Şahin imzalı Alfa Romeo C12 GTS, futuristik tasarım unsurlarıyla dikkati çekiyor.
 
Alfa Romeo C12 GTS adını verdiği yeni tasarımıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türk tasarımcı Uğur Şahin, ”Bu tasarımın temel amacı otomobilin organik çekiciliğini kaybetmeden ve Alfa Romeo’nun alışılagelmiş tasarım dilini daha keskin çizgiler ve yüzeylerle bir araya getirerek yepyeni bir perspektif ve bakış açısıyla yeniden yorumlamaktır” dedi.
 
Bir bütün olarak statik konumda bile ”hareket ediyor” izlenimi veren tasarıma sahip Alfa Romeo C12 GTS, ikonik Alfa Romeo ızgarasından doğarak otomobilin arka tarafına doğru akıp giden ve etrafını çevreleyen organik çizgileriyle dikkat çekiyor. Ön tarafın tasarım şekli aracın ön kısmını sportif ve agresif olmakla birlikte çekici kılan iki ayrı şekil birleşiminden oluşuyor. Alfa Romeo C12 GTS’in profilindeyse otomobilin üst ve alt kısmını ayıran düz bir çizgi bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim