• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Algericas Limanı'nda grev riski sürüyor

Algericas Limanı'nda grev riski sürüyor
Akdeniz’in batı kıyısında bulunan Gibraltar yakınlarındaki İspanyol Algeciras Limanı'nda işçi maaşlarında kesinti yapılacağı söylentisi grev ve iş yavaşlatma eylemlerine sebep oldu.

Algericas Limanı'nda grev riski sürüyor

Bazı işçilerin Akdeniz’deki en büyük konteyner terminalinin yönetiminin, gelen konteyner yükünün azalması sebebiyle çalışan maaşlarda yüzde 20 oranında bir düşüşe gideceğini ileri sürmesi üzerine liman işçileri ayağa kalktı.

Olayın etkisi terminalin iş akışında ciddi etkiler yaratırken, Terminal ilk çeyrekte yüzde 9'luk bir kayıp yaşadı. Bu durum Akdeniz’deki rekabetçi yapıya da ayak uydurmasını
zorlaştırıyor.

Gibraltar Chronicle’ın haberinde, şu an ki durumun bile gemilerin yanaşmasını geciktirmiş olduğu ve gemilerin 12 ile 24 saat arasında değişen iş durdurma tehditleri karşısında ne yapacaklarını düşündüklerini belirtildi.

Journal of Commerce ise, Gilbatar’ın karşı kıyısında bulunan Fas, Tangier-Med Terminal’inin bu durumdan en fazla fayda sağlayacak yer olduğunu Asya- Avrupa rotaları ile birlikte Kuzey Avrupa Akdeniz ve Afrika rotalarının Tangier-Med’e kayacağını belirtti.

AP Moller Maersk’in bir parçası olan terminal operatörü ise terminalin konteyner durumu hakkında bir yorum yapmaktan kaçınırken, şirket merkezi ise yaptığı finansman açıklamasında “sessiz bir dönem”e girdiklerini belirtti.

Ayrıca Coordinadora Liman işçileri sendikası, APMT’nin verdiği sözleri tutamadığını ve şu anda işçilere “tazminatsız bir şekilde kazanılmış haklarını kesmek istediklerini” söyledi.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim