• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ali Arıduru bugün istifasını veriyor

Ali Arıduru bugün istifasını veriyor
Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, 12 Haziran'daki Genel Seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için istifa ediyor. Arıduru sektörle vedalaşacak.

ALİ ARIDURU İSTİFA EDİYOR

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, 12 Haziran'daki Genel Seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için istifa ediyor. Arıduru sektörle vedalaşacak.

Havacılık sektöründen siyasete atılan ilk isim belli oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun bugün istifasını açıklaması bekleniyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği takvim çerçevesinde, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday olacak kamu görevlilerinin, 10 Mart 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar istifalarını vermeleri gerekirken havacılık sektörünün bir numaralı ismi Ali Arıduru da görevinden bugün ya da yarın ayrılacak.

2003 yılında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın danışmanı olarak girdiği havacılık sektöründe 2005 yılında SHGM Genel Müdür Yardımcısı ve 2006 yılında SHGM Genel Müdürü olan Ali Arıduru, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekti.

Dr. Ali Arıduru’nun bugün mesai bitimine yetişmezse en geç yarın istifasını sunması bekleniyor. Arıduru’nun odasındaki şahsi eşyalarını topladığı da bildirildi.

Bu arada Ali Arıduru’nun bugün havacılık sektörü ile vedaşalacağı da kaydedildi. Bugün öğleden sonra Ankara’dan İstanbul’a geleceği bildirilen Arıduru'nun son anda programda değişiklik yaptığı TÖSHİD Yönetim Kurulu'nun bugün saat 14.00’te SHGM'de Arıduru'yu son kez ziyaret edeceği ve vedalaşacağı bildirildi.

Öte yandan Ali Arıduru’nun istifasıyla gözler havacılık sektöründe adı siyasetle anılan diğer isimlere çevrildi. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve THY Genel Müdürü Temel Kotil cephesinde henüz bir gelişme yaşanmazken milletvekili adayı olan birçok bürokratın son günü beklediği biliniyor.

KİMLER İSTİFA ETMEK ZORUNDA?

Kamu kuruluşlarında görev yapan hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yüksek Öğretim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından isçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve silahlı kuvvetler mensupları istifa etmek zorunda.

Ayrıca ilk kez bu seçimlerde uygulanacak bir hüküm daha bulunuyor. Kamu niteliği taşıyan meslek kuruluşlarında görev yapanlar da kamu görevlileri gibi istifa etmek zorunda. Oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri, meclis başkanları ve odaların iştiraklerinde yönetici olarak görev yapanlar da istifalarını vermek zorunda.

Kaynak: Airport Haber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim