• BIST 9530.47
  • Altın 2477.626
  • Dolar 32.4651
  • Euro 34.7882
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Ali Osman Ulusoy: İran yeterki malını getirsin

Ali Osman Ulusoy: İran yeterki malını getirsin
Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ulusoy, İran Başkonsolosu Nikan’ın limanın alt yapısının zayıf olduğu yönündeki beyanlarına katılmadı ve çağrıda bulundu.

Ali Osman Ulusoy: İran yeterki malını getirsin

Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy, İran Başkonsolosu Ali Nikan’ın Trabzon Limanı’nın alt yapısının zayıf olduğu yönündeki söylemlerine katılmadığını açıkladı. Limanın alt yapısının zayıf olmasının söz konusu olmadığını ifade eden Ulusoy, “Sayın konsolosu ziyaret edip durumu anlatacağım. Yeter ki İran malını, yükünü getirsin. İranlı’nın yükü limanda kalmaz” dedi. 

İran’dan gelecek olan gemiler için limanın küçük olmadığını ifade eden Ulusoy, “Hizmet bakımından, araç gereç ve makine parkı bakımından Trabzon Limanı son derece iyi donatılmıştır. Bu limanın alt yapısının yarısının olduğu dönemlerde 3 milyon ton nakliyat yapılıyordu. Şimdi liman 5 milyon tonu rahat bir şekilde kaldırır. Limana küçük ve alt yapısı zayıf demek için iyi düşünmek lazım” dedi. 

Türk İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy İran Başkonsolosu Ali Nikan’ın Trabzon Limanı’nın alt yapısının zayıf olduğu yönündeki söylemlere katılmadığını açıkladı. Limanın alt yapısının zayıf olmasının söz konusu olmadığını ifade eden Ulusoy, "Sayın konsolosu ziyaret edip durumu anlatacağım. Yeter ki İran malını, yükünü getirsin. İranlı’nın yükü limanda kalmaz. Gelecek olan gemiler için liman küçük değildir. Hizmet bakımından, araç gereç ve makine parkı bakımından son derece iyi donatılmıştır. Bu limanın alt yapısının yarısının olduğu dönemlerde 3 milyon ton nakliyat yapılıyordu. Şimdi liman 5 milyon tonu rahat bir şekilde kaldırır. Vinçler çok yeni ve güzel. Limana küçük ve alt yapısı zayıf demek için iyi düşünmek lazım" dedi. 

İran’ın Bender Abbas Bender Humeyni Limanları’nın çok geniş limanlar olduğunu da ifade eden Ulusoy, "Trabzon Limanımız yapı itibariyle küçüktür. Ama daha önce bizim limanda 35 metre rıhtım vardı. Şimdi uzun bir rıhtımı var. Şu anda 5 tane gemi limana yanaşabiliyor. Araç gereç de çoktur. Alt yapı son derece iyi bir seviyeye gelmiştir" dedi. 

RIHTIM, AÇIK SAHA VE MAKİNE PARKI İYİ DURUMDA

Dünya standartlarına göre liman sahasının küçük olduğunun altını çizen Ulusoy, "Liman için vazgeçilmezlerden birisi tren yolunun gelmesidir. Tren yolu olduğu zaman limana bir o kadar daha ihtiyaç olur. Ama mevcut liman sahası bugün 5 milyon ton kapasite alabilecek kapasitedir. Rıhtım, açık saha, makine parkı da var. Konsolos tecrübeli biri ama konuyu tam olarak kendisine anlatamamışlar" ifadelerine yer verdi.  

KEŞKE İRAN YÜKLERİ GELSE

Yakın bir zaman içerisinde konsolosu ziyaret edeceğini ifade eden Ulusoy, "Kendisine limanla ilgili sağlıklı bilgiyi vereceğim. Yeter ki İran malını getirsin. Çünkü bu limanın yarısının olduğu dönemlerde 3 milyon ton nakliyat yapılıyordu. Şimdi 5 milyon tonu rahat bir şekilde kaldırır. Limandaki vinçler çok yeni ve güzel. Limana küçük ve alt yapısı zayıf demek için iyi düşünmek lazım. Bu arada şunu da söylemek lazım. 10 bin ton başka şeydir, 5 bin ton başka şeydir, 30 bin ton başka şeydir. Limanda 12 metre derinlik var. 35 bin tonluk gemiler rahatlıkla limana yanaşabiliyor. Transit taşımacılık da olur. Rıhtımla tahliye ile ilgili problem yok, liman sahası ve kapalı alanla ilgili de bir problem gözükmüyor. Hal böyleyken limana alt yapısı zayıf demek çok doğru olmaz. Ben bunu konsolosa söyleyeceğim" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com UlasimO 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim