• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Aliağa-Menderes banliyö seferleri başladı

Aliağa-Menderes banliyö seferleri başladı
“Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi” Aliağa-Menderes Banliyö seferleri, geçtiğimiz pazar günü başladı.

TARİHİN EN BÜYÜK ULAŞIM PROJESİ

“Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi” Aliağa-Menderes Banliyö seferleri, geçtiğimiz pazar günü başladı.

Cumaovası ile çiğli arasındaki 39.5 kilometrelik mesafeyi banliyö trenleriyle giden İzmirliler, 60 dakikalık güzergahta deniz manzarası da seyrediyor
3 kilometre uzunluğundaki Karşıyaka tüneli, en çok ilgi gören yerler arasında geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin işbirliğinde gerçekleştirilen “Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi” Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin Güney kısmında sürdürülen “yolculu ön işletme” seferleri, geçtiğimiz Pazar gününden itibaren hattın kuzey kısmında, Çiğli'ye kadar olan bölümde de yapılmaya başlandı.

Ağustos sonundan itibaren Cumaovası-Halkapınar arasında konforlu, rahat, güvenli yolculukla tanışan İzmirliler, hattın kuzey kısmında başlatılan yolculu ön işletme seferleriyle birlikte bu konforlu ve güvenli yolculuğu Çiğli'ye kadar yaşarken, tren yolunun Naldöken'le Turan arasında “denizle buluştuğu” anlar ise görülmeye değerdi. 3 kilometre uzunluğundaki Karşıyaka Tüneli de, Çiğli hattının “merakla geçilen” bölümlerinin başında geldi. Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin kente kazandırılmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten İzmirliler, hattın tamamının açılacağı günü iple çektiklerini söyledi. Hattın 22 kilometrelik Cumaovası-Alsancak bölümü 35, kuzey kısmındaki Çiğli'ye kadar olan 17.5 kilometrelik bölümü ise yaklaşık 25 dakikada katediliyor.
Bilindiği gibi hattın güney kesiminde Halkapınar-Cumaovası arası “Yolculu ön işletme seferleri” 30 Ağustos Zafer Bayramı ile başlamış, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Cumaovası'ndan Aliağa'ya kadar giderek hattın kuzey kısmında “yolcusuz” deneme seferlerini başlatmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim