• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Aliağa-Menderes'te deneme seferi yapıldı

Aliağa-Menderes'te deneme seferi yapıldı
Aliağa-Menderes banliyö sistemi hattındaki ilk yolcusuz deneme seferi yapıldı.

ALİAĞA-MENDERES'DE İLK DENEME

Aliağa-Menderes banliyö sistemi hattındaki ilk yolcusuz deneme seferi yapıldı.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Cumaovası İstasyonu'nda trene binmeden önce basına yaptığı açıklamada, Cumaovası-Alsancak hattında yolcu taşımacılığının yapılmaya başlandığını, bugün de ilk kez Cumaovası-Aliağa arasında yolcusuz deneme seferinin yapılacağını kaydetti. Deneme seferlerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Karaman, şöyle konuştu:

''Eksikleri gedikleri varsa onları not alıp gidermeye çalışacağız. Raylı sistemlerde deneme seferleri çok önemli. Deneme seferlerini mutlaka çok iyi ve dikkatli yapmak zorundayız. Belki karayollarında böyle olmamasına rağmen demiryollarında böyle bir durum söz konusu. İleride olumsuzlukla karşılaşmamak için bu deneme seferlerini çok iyi şekilde yapmayı planladık. Deneme seferleri eksiksiz olduğunda da seferlere başlayacağız. Hem belediye, hem de TCDD'deki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.''

-İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 3 Mart 2006 tarihinde Karşıyaka Tren İstasyonu'nda ilk temeli attıklarını, bugün Aliağa'ya kadar 80 kilometrelik hatta yolcusuz deneme seferi yapacak duruma geldiklerini söyledi. Bu durumun kendileri için övünç kaynağı olduğunu dile getiren Kocaoğlu, ''TCDD ve Ulaştırma Bakanlığıyla yaptığımız çalışmaların, koordinasyonun İzmir faydasını gördü'' dedi.

Hattın, Türkiye'nin kent içerisindeki en büyük raylı ulaşım sistemi olduğunu ve sistemde sona doğru yaklaştıklarını ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti:

''Deneme seferleri çok önemli. İlk defa Aliağa'ya gidiyoruz. Araçlar boş olarak belki yüzlerce, binlerce defa deneme seferi yapacaklar ve bu hattı kullanacaklar. Hatalar giderilecek ve bu kıvama geldiğinde önce kademe kademe yolcu taşımaya başlayacağız. Çiğli'yi, Menemen'i hedefleyebiliriz. En son Aliağa'yı hedefleyebiliriz. Bu çalışmalar sona erip yolcu taşımaya da başladıktan sonra hepimizin arzusu, büyük bir devlet töreniyle bu büyük projenin açılışını İzmir'de şölen havasında yapmak. Tüm devlet büyüklerinin katılacağı törenle bunun onurunu, gururunu ve sonuçlarını yaşamak istiyoruz. Ben de projenin kentimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bir de biliyorsunuz 29 Ekim'i hedeflemiştik, bu hedefi bir nebze de olsa yerine getirmiş bulunuyoruz.''

Konuşmaların ardından Karaman, Kocaoğlu tren markizine (sürücü bölümü) girerek yetkililerden bilgi aldılar. Ardından Cumaovası'ndan Aliağa'ya kesintisiz deneme seferi gerçekleşti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim