• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Aliağalı balıkçılara liman dar geliyor

Aliağalı balıkçılara liman dar geliyor
S.S. İzmir Bölgesi su ürünleri kooperatifler Birliği Başkanı ve Aliağa Su Ürünleri kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz, Aliağa balıkçı limanında sorunların çok olduğunu belirtti.

 

Liman ile ilgili sorunların giderilmesi için, ilgili Bakanlığın, bir an önce çözüm sağlamasını isteyen Kooperatif Başkanı Yılmaz, şu bilgileri paylaştı: ‘’Kooperatifimizde 24’ü Birliğe kayıtlı olmak üzere 70 üye bulunmaktadır. Bunlardan 45 inde tekne mevcuttur. Tarım Bakanlığının yeni sözleşmesi gereği, teknesi olanlara üye kaydı yapılıyor. Daha önce teknesi olupta satmış olanların ise üyeliklerini, müktesep hak olarak görerek devam ettiriyoruz’’.
 
Liman alanı artık yetmiyor
Şu an balıkçı teknesi ve özel tekneler olmak üzere içinde 95 tekneyi barındıran ve 11 Bin 844 metre kare yüz ölçümlü Aliağa balıkçı limanı artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Büyük balıkçı gemilerinin giriş–çıkışlarda ve manevralarda zorlandığını ileri süren Başkan Kemal Yılmaz, sözlerine ‘’ Endüstriyel balıkçılar, balıklarını her limana indiremez. İzmir de belli limanlar belirlenmiştir. Bunlardan biri de Aliağa balıkçı limanıdır. Aliağa limana günde en az 100 tekne ile bin kasa balık gelir ve dağıtılmak üzere indirilir. Balıklar, ancak nakil belgeleri (menşei) olan kamyonlar tarafından sevk edilirler. Onun içindir ki, ilgili Makamlara müracaat ederek, bu limanın genişletilerek, derinleştirilmesini ve yüz ölçümünü iki kat daha artırılmasını istedik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından görevliler geldi ama, sonuç çıkmadı. Bu konu için Hükümet’ten destek ve yardım bekliyoruz’’.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim