• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Aliağa'ya gelen Japon heyet çalışma yaptı

Aliağa'ya gelen Japon heyet çalışma yaptı
İzmir’in Aliağa ilçesinden faaliyetlerine devam eden Türkiye’nin tek gemi söküm bölgesine Japon heyet inceleme gezisinde bulundu.

Aliağa'ya gelen Japon heyet saha çalışması yaptı

İzmir’in Aliağa ilçesinden faaliyetlerine devam eden Türkiye’nin tek gemi söküm bölgesine Japon heyet inceleme gezisinde bulundu.

İki gün sürecek olan saha inceleme gezisine Classnk temsilcisi Fıjı Katano, Sumitomo Mıtsuı Construction co. Temsilcisi Ikuo Kıtada Mitsubishi Corporation temsilcisi Kazuhito Kevin Shinoda, Tsuneishi Holdings Temsilcileri Koichi Shinohara ve Yasutaka Mitani Haruko İmoto katıldı. Classnk K. Oruç Karakoç’un başkanlığında gemi söküm bölgesine saha çalışma ziyaretinde bulunan heyete Gemisander dernek binası toplantı salonunda Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Atık Yönetim Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker, tarafından yaklaşık bir buçuk saat süren tehlikeli atıkların bek tarafı, deniz hava ve toprak kirliliği ile mücadelede ve işçi sağlığı konularında izlenene yol, Gemisander üyelerinin bu güne kadar yaptığı çevre yatırımları ile birlikte Gemilerin Çevreye Duyarlı Şekilde Geri Dönüşümüne İlişkin 11-15 Mayıs 2009 tarihleri arasında Hong Kong/Çin"de gerçekleştirilen diplomatik konferansta imzalanan Uluslararası Sözleşmeden doğan bağlıcı maddelerin uygulaması konulu brifing verildi.

HONG KONG SÖZLEŞMESİ GEREĞİ ALİAĞA'YA GELEN JAPON HEYET SAHA ÇALIŞMASI YAPTI

Slayt sunum ardından Japon heyete saha uygulamaları yerinde gösterildi. İlk olarak demtaş tesislerini ziyaret eden heyet, ardından leyel gemi söküm tesislerini inceledi. Gemi söküm esnasından deniz temizliliğini ve asbest söküm ve depolama konusunda bilgiler alan heyet Atık üretim merkezini de incelediler. Japon heyetin inceleme gezisi iki gün sürecek. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği yönetim kurulu başkanı adem şimşek Japon heyetin çalışma ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Hong Kong sözleşmesine imza atmış örnek ülke olan Türkiye’nin uluslararasında itibarını yüksek olduğunu, ve dünyanın ilgisine neden olduğunu belirtti.

GEMİSÖKÜM JAPONLARI'DA ŞAŞIRTTI

Şimşek, “Japon heyet Japon hükümeti tarafından imzalanan Gemilerin Çevreye Duyarlı Şekilde Geri Dönüşümüne İlişkin uluslararası Hong Kong sözleşmesi uygulayıcısı tek ülke olduğumuz için bizi ziyarete geldiler. Japonya’da bilindiği gibi gemi sökümü yasak fakat buradaki temsilciler dünyanın en büyük gemi filosuna sahip Japon firmalarını temsilcilerinden bazıları olduğu için ömrünü doldurmuş Japon gemi filosunda sökülmeyi bekleyen gemilerin çevreye duyarlı tesislerde sökülmesi gerektiğinin önemini bildikleri için dünyada gemi sökümü yapılan ülkeleri yerinde inceleme gereği duymuşlar. Uluslararası yasalara göreve çevreye duyarlı gemi söküm’ün yapıldığı tek ülke olan Türkiye birçok ülkenin ilgisini çekiyor. Dünya da 160 ülke Hong Kong ta imzalanan uluslararası anlaşmaya imza koydu, ama dünya da 5 tane ülke gemi sökümü yapıyor. Bunlar Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Çin ve Türkiye. Biz bu ülkelerin en üstündeyiz. Burada bulunan heyette bunu ifade etti. Biz gemi söküm sektörü olarak yeşil bir sektör olduğumuzu kendilerine ispat ettik. Bilindiği gibi Gemisander Türkiye’nin tek gemi söküm tesislerine sahip uluslararası sözleşmelerden doğan tüm çevre hükümlerini yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırım ile yerine getirdik. Bu yatırımlar için Hükümetten yada uluslararası fonlardan tek kuruş yardım almadan gerçekleştirdik. Gelen heyet tesislerimizdeki çevreye duyarlılığı gözleri ile gördü takdirlerini aldık. Japon gemi filosunun ömrünü tamamlamış tüm gemi filosunun söküme talip olduğumuzu kendilerine ilettik.”dedi

ÇEVREYE DUYARLI GEMİ SÖKÜME JAPON TESCİLİ

Japon heyet adına açıklama yapan Classnk temsilcisi Fıjı Katano tesislerin çevre yatırımlarından etkilendiğini belirtti. Katano, “Bu güne kadar Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Çin gemi söküm tesislerinde incelemelerde bulunduk fakat gördüğümüz manzara iyi değildi. Hong Kong sözleşmesine imza atan Türkiye uluslararası sözleşmeden doğan tüm yaptırımları fazlası ile yerine getirmiş, Dünyanın en büyük filosuna sahip Japon firmalarının ömrünü tamamlamış gemileri burada çevreye duyarlı bir şekilde sökülmesi için hiçbir engel yok. Gemi söküm kara, hava ve deniz kirliliğini önlemede çok mesafe almış. Bu bizleri ayrıca memnun etti. Buraya gelirken tesislerin bu kadar mükemmel olacağını beklemiyorduk. Türkiye Dünyaya gemi sökümde örnek olduğunu ispat etti. Gözlerimizle gördük kendilerini kutluyoruz. Bu ziyaret işbirliğimiz için bir başlangıç olacak “ dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim