• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

ALİDAŞ'tan "Davayı geri çekin" isteği

ALİDAŞ'tan "Davayı geri çekin" isteği
Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Turizm Anonim Şirketi (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç ile Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, biraraya geldi.

Alanya  Belediyesi'nin, Ulaştırma Bakanlığı ile 2006 yılında imzaladığı, limanda bazı çalışmaları yürütme ve limanı bu sürede kullanmayı içeren protokolden doğan hakkı 2011 Kasım ayında sona erdi. Böylelikle Alanya Limanı'nın işletmecisi ALİDAŞ tarafından kullanılan Balıkçılar Barınağı'nın, önceki sahibi Balıkçılar Kooperatifi'ne tahsisi kesinleşti.

ALİDAŞ ile mahkemelik olan kooperatifin başvurusu, Balıkçılar Barınağı Yasası'nın 'Barınakları Su Ürünleri Kooperatifi işletir' şeklindeki maddesi nedeniyle Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından onaylandı, tahsis başvurusu son onayın alınacağı Ulaştırma Bakanlığı'na gönderildi. Böylelikle tahsisin kesinleşmesi balıkçıları kıymete bindirdi.

UZLAŞMA İSTEDİ

Daha önce balıkçıların defalarca protesto edip, yöneticileriyle görüşemediklerini vurguladıkları ALİDAŞ, bu gelişme üzerine çözüm aramaya başladı. ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç'ın, önceki günHal Balık Lokantası'nda ziyafet çektiği Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır "Bizden davaları geri çekmemizi ve uzlaşmamızı istedi. Talebi yönetime sunacağım" dedi.

Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Turizm Anonim Şirketi (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç ile Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, Hal Balık Lokantası’nda sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi. ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç’ın balık yeme teklifi üzerine, Balıkçılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Erkul ile Cavit Uslu’yu da yanına alarak Hal Balık Lokantası’na giden Kooperatif Başkanı Mustafa Çakır, Taç’la yaklaşık iki saat boyunca, ALİDAŞ ile mahkemelik oldukları eski Balıkçılar Kahvesi’nin bulunduğu alanın kooperatife devri konusunu konuştu.

HERKESLE YEMEK YERİM’

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun yakın akrabası olan Riviera Oteller Grubu sahibi Hasan Tahsin Sipahioğlu’nun da hazır bulunduğu sürpriz buluşmada Çakır ve ekibine mercan, tüysüz ve sargoz balığı ikram eden ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç’ın, “Bu iş artık daha fazla uzamasın. ALİDAŞ aleyhine açtığınız davayı geri çekin, bu işi tatlılıkla halledelim” teklifinde bulunduğu öğrenildi. Görüşme sonrası Yeni Alanya’nın sorularını yanıtlayan ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç, “Amacımız dostane bir şekilde bir araya gelip balık yemekti. Ben Alanya’da herkesle oturup yemek de yerim, sohbet de ederim. Bu görüşme de bunlardan biriydi” dedi.

‘KONU YÖNETİME İLETİLECEK’

Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır ise balık yeme teklifinin ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç’tan geldiğini, bu görüşmede kendilerine ALİDAŞ aleyhine açılan davaların geri çekilmesi teklifi sunulduğunu söyledi. ALİDAŞ yönetiminde olan Kerim Taç ve Hasan Tahsin Sipahioğlu’nun, “Bu işi artık sonlandıralım. Birbirimizi üzmeye gerek yok” dediğini ve açılan davayı geri çekmelerini istediklerini dile getiren Çakır, “Biz de böyle bir kararı kendi başımıza veremeyeceğimizi, kooperatifin yönetimini toplayarak konuyu anlatacağımızı, ancak ortak bir karar çıkarsa davayı geri çekebileceğimizi söyledik. Sanıyorum birkaç güne kadar yönetimimizi toplayıp kararımızı vereceğiz” diye konuştu.

ALİDAŞ’TAN ‘DAVAYI ÇEKİN’ İSTEĞİ

Bilindiği gibi, yasalara göre Balıkçı Barınağı’nın gerçek sahibi olan balıkçı esnafını yılbaşına birkaç gün kala yine Hal Balık Lokantası’na davet eden Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun da aradaki buzların erimesini istediği ve ALİDAŞ ile Balıkçılar Kooperatifi arasındaki sorunların bitmesi yönünde telkinlerde bulunduğu ileri sürülmüştü. Alanya Balıkçılar Kooperatifi, geçtiğimiz yıl ALİDAŞ’ın ecrimisil meselesi yüzünden tahliye ettirdiği Balıkçılar Kahvesi’nin olduğu alanın kendilerine ait olduğu gerekçesiyle ALİDAŞ aleyhine dava açmıştı.

‘BUZLAR ERİYOR’ İDDİASI

Halen devam eden mahkeme sürecinin sonuna yaklaşılırken, önce Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun, ardından ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç’ın Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır ve yönetimi ile sık sık buluşması ise aradaki buzların yavaş yavaş eridiği ve ALİDAŞ’ın kooperatif ile uzlaşmaya bir adım daha yaklaştığı şeklinde yorumlandı. Öte yandan iddiaya göre, Balıkçılar Kooperatifi üyelerinin, bankalara olan yüklü miktarda borçlarını bir çırpıda ödeyen ve balıkçı esnafı arasında, ‘Balıkçıların Spartacus’ü olarak adlandırılan Adnan Sipahioğlu’nun da fikrini soracakları ve Sipahioğlu’nun kararı doğrultusunda nihai bir karara varacakları öğrenildi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim