• BIST 9809.26
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Alınteri-8 isimli feribot denize indirildi

Alınteri-8 isimli feribot denize indirildi
Çanakkale Boğazı ile Kilitbahir arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Alınteri Feribotları, deniz ulaşımında daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Karabiga'da yaptırdığı Alınteri-8 feribotunu hizmete sundu.

Alınteri-8 isimli feribot denize indirildi

Çanakkale Boğazı ile Kilitbahir arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Alınteri Feribotları, deniz ulaşımında daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Karabiga'da yaptırdığı Alınteri-8 feribotunu hizmete sundu.

Deniz Nakliyat Tur. Tic. Ltd. şirketinin müdürleri İlknur Türker ve Nurdan Çoktin yaptıkları açıklamada, yaklaşık bir asır önce dedelerinin bu işi meslek edindiklerini söyledi. Türker ve Çoktin, 50 yıl önce deniz taşımacılığı sektöründe Kilitbahir-Çanakkale arasında (eskilerin kilitbahir motorları olarak bildiği) Alınteri Feribotlarının Çanakkale Boğazı ulaşımının zor koşullarda yapılması üzerine deniz ulaşımını rahatlatmak amacıyla Muzaffer Türker, Necati Aradır, Acaralp Dağgeçen ve Kadir Aradır tarafından başlatıldığını bildirdi. 4 ortağın deniz ulaşmını devam ettirdiklerini, daha sonra bu işi çocuklarına bıraktıklarını ifade eden Türker ve Çoktin, kendilerine bırakılan bu işi hakkıyla yapmaya başladıklarını bildirdi.

Türker ve Çoktin, şöyle dedi:

"Bizlere yakışır bir şekilde bu bayrağı devraldık. Daha ileri daha güzel hizmet verebilmek için çalışıyoruz. Çağdaşlık ve teknoloji neyi gerektiriyorsa onu yakalamaya çalıştık. Kürekli ve yelkenli sandallarla yaklaşık 1 asır önce başlayan bu serüven, ilerleyen yıllarda Boğazgülü, İlknur, ilknur1 ve 2, Denizgülü isimli teknelerle devam etti. Ardından balıkçı tekneleri ile araç taşıması ön plana çıktı. İlk etepta bir araç ile başladığımız araç taşımacılığı, 2, 3 derken, 8-10'na, ardından 20'ye, şimdi ise 50'ye çıktı. 50 araç taşıma kapasiteli feribotlara ulaştık."

Alınteri ismini köyde yaşayan ve rahmetli olan avukat Nuri Aksoy tarafından verildiğini belirten Türker ve Çoktin, "Gerçekten bu günlere alın terimiz ile geldik. Halen 5 feribot ile yaz kış demeden hava şartları el verdiği sürece hizmet vermeye devam ediyoruz. 7 dakikada ulaşım sağlıyoruz. Şirketimize yeni kazandırdığımız bu feribotun yöre halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dediler. Hizmete giren Alınteri-8 Feribotu 47 metre boyunda, 13 metre genişliğinde. 2 adet 720 ve 1 adet 400 beygirlik 3 motoru bulunuyor. 5 personelin görev alacağı feribot, 407 yolcu ve 50 araç kapasiteli. Yeni feribot yaklaşık 2,5 milyon liraya mal oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim