• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

ALITALIA 560 milyon Euro yatırımla Kargo hizmetine yeniden başladı

ALITALIA 560 milyon Euro yatırımla  Kargo hizmetine yeniden başladı
Etihad, Alitalia’nın yeniden başlattığı kargo hizmetindeki sorunları gördükten sonra 560 milyon Euro (748,5 milyon $) yatırım yaptı.

Etihad, kargo operasyonlarını gerçekleştirmek için hub olarak Milan dışındaki Malpensa havaalanını kullanacak. 8 Ağustos’ta Etihad CEO’su James Hagon, "Biz büyük bir kargo şirketiyiz. Bizim stratejimizin önemli bir parçası, kargo operasyonlarımızı Malpensa Havaalanına taşıyarak Alitalia’nın kargo pazarını inşa etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Etihad ve Alitalia’nın yaptığı ortak açıklamada; İtalya kargo pazarına daha iyi hizmet vermek ve Avrupa’nın üçüncü büyük kargo pazarı olmak için, Kuzey İtalya’da havaalanı işletmeciliğine yapılan yatırım ve kurulan entegre kargo ağıyla birlikte Alitalia’nın kargo hizmetini yeniden başlatacağı ve genişleteceği belirtildi.
 
Ortak açıklamaya göre, 2018 yılı itibariyle Malpensa’dan uzun menzilli uçuşların haftada 25’ten fazla olması ve Alitalia filosunun üçte birinin geniş gövdeli uçaklardan oluşması planlanmaktadır. Zaten havayolu büyük bir kapasiteye sahip olmak için geniş gövdeli uçaklarla operasyonunu gerçekleştirecek. Uzun menzil için Boeing 777 ve Airbus A330-200 kullanılacak. Ayrıca Roma’dan yeni uzun menzilli rotalar açılacak.
 
Ortak açıklamaya ek olarak, uçaklar, motorlar, bakım-onarım, catering, eğitim, handling ve yakıt için ortak tedarikçi kullanılacak. Çünkü Etihad’ın filosunda da Alitalia gibi Boeing 777 ve Airbus A330-200 bulunmaktadır.
 
Ancak Etihad’a göre Alitalia’nın dar gövdeli filosu ‘yeni ağ planı’ gereksinimlerini karşılamak için en uygun seçim olacaktır. Anlaşma Alitalia’nın kâra geçmesi üç yıllık bir plan içermektedir. Toplam yatırım 1,7 milyar Euro içermektedir. Bu miktar 560 milyon Euro Etihad’tan ,300 milyon Euro Alitalia ortaklarından, 598 milyon Euro kadarı kısa ve orta vadeli borçlardan ve 300 milyon eurosu’da İtalyan finans kuruluşlardan kredi sağlanarak oluşturulmuştur.
 
Etihad Havayolları’nın yapacağı yatırımın 560 milyon Euro’luk kısmı, Alitalia’nın bilançosunun yeniden yapılandırılmasına yönelik öz sermaye girişi, aktif varlık alımı ve diğer finansman araçları ve fonlama düzenlemeleriyle sağlanacak. Etihad Havayolları 387,5 milyon Euro’luk yatırımı karşılığında Alitalia’nın yüzde 49 hissesine sahip olacak. Şirketin toplam yatırımı, Alitalia’nın yolcu sadakat programı MilleMiglia’yı yürüten Alitalia Loyalty Spa’nın yüzde 75 hissesi için ödeyeceği 112,5 milyon Euro’yu ve Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda satın alınan beş çift slot için ödenen 60 milyon Euro’yu da kapsıyor . Etihad   slotları tarafların bağımsızlığı ve eşitliği çerçevesi eşliğinde Alitali’ya daha sonra geri  kiraya verecektir.

http://www.ulastirma.com.tr/


 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim