• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Alkollü sürücü bu otobüsü çalıştıramayacak

Alkollü sürücü bu otobüsü çalıştıramayacak
Adana’daki tesislerde, sürücünün alkollü halde direksiyon başına geçmesini önlemek amacıyla üretilen otobüslere, Avrupa ülkelerinden çok sayıda talep olduğu belirtildi

Alkollü sürücü bu otobüsü çalıştıramayacak

Adana’daki tesislerde, sürücünün alkollü halde direksiyon başına geçmesini önlemek amacıyla üretilen otobüslere, Avrupa ülkelerinden çok sayıda talep olduğu belirtildi

Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Adana tesislerinde, sürücülerin alkollü halde direksiyon başına geçmesini önlemek için alkolmetreli özel otobüsler üretildi. Üretici firma, başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelen yoğun talepten memnun.

Temsa Global Üst Yöneticisi (CEO) Tamer Ünlü, yaptığı açıklamada, 1968 yılından beri teknolojik yenilikleri yakından tabip ederek otobüs ve midibüs üretimi yaptıkları söyledi.

Adana’daki Temsa Global tesislerinde 16 modelde yılda bin otobüs ve 2 bin midibüs üretildiğini belirten Ünlü, Avrupa, Amerika ve Afrika’da toplam 46 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade etti.

Renk ve konforun yanı sıra teknolojik olarak da ülkelerin taleplerine cevap verdiklerini anlatan Ünlü, yaptıkları Ar-Ge çalışmaları kapsamında, tüm dünyada alkollü sürücülerin neden olduğu trafik kazalarını da göz önünde bulundurarak, ”alkolmetreye üflemeden çalışmayan otobüs” ürettiklerini kaydetti.

Ünlü, çalışması alkolmetrenin ölçeceği değere bağlı otobüsün, alkollü araç kullanımından kaynaklanan trafik kazalarını azaltacağını, dolayısıyla can kaybı, yaralanma ve maddi hasar gibi istenmeyen olayların önüne geçeceğini belirterek, ”Bu aracı çalıştırmak isteyen şoför, önce araca takılı alkolmetreye üflemek zorunda. Sürücü alkollü ise araç çalışmıyor. Bu otobüse Avrupa ülkelerinden çok sayıda talep var” dedi.

Temsa Global Ar-Ge ve Satınalma Direktörü Sedat Kuş da Fransa’da öğrenci taşıyan araçlarda alkotmetrenin zorunluluk olduğunu belirterek, bu nedenle bu tip araçlara özellikle Fransız müşterilerin yoğun talep gösterdiğini ifade etti.

Otobüsün Ar-Ge biriminin yoğun çalışması sonucu üretildiğini anlatan Kuş, şöyle devam etti: ”Otobüsteki bu özellik güvenlik açısından çok önemli. Eğer sürücü alkolmetreyi üflemeden aracı çalıştırmak isterse sistem buna izin vermiyor. Sürücü alkolmetreye üflediğinde kanuni limitlerin üzerinde bir alkol oranı tespit edilirse araç yine çalışmıyor. Bu özel aracımıza ilginin daha da artacağını düşünüyoruz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim