• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Allison şanzımanlı pist onarım araçları göreve hazır

Allison şanzımanlı pist onarım araçları göreve hazır
Havaalanı ve otoban onarım müteahhitliği alanında uzman olan Allied Altyapı Yönetimi Ltd. şirketi, hali hazırda kullandığı Iveco Daily ekstrüder araçlarından birini Allison 1000 SerisiTM tam otomatik şanzıman monte ederek güçlendirdi.

Asfalt beton dökmek ve dolgu uygulamaları gibi zorlu görevlere uygun olarak Allison şanzıman donanımının monte edilmesi, yüksek verimlilik, güvenilirlik, kullanım kolaylığı ve emniyet gibi avantajlar sunarken maksimum hizmet süresi sağlanması ile sonuçlandı. Adapte edilen 6.5 tonluk panelvan, ekstrüder kolu aracılığıyla kamyondan yüzeye aktarılan yalıtım malzemesini uygulayan operatörün yürüme hızına uyumlu olarak 2 mph hızında bir sürüş sağlıyor. Manüel şanzımanlardaki eski dur-kalk koşullarında sürücünün, sürekli debriyaja basması ve ayağını debriyajdan çekmesi gerekiyordu. Ancak Allison tam otomatik şanzımana geçilmesi, debriyaj aşınması, olası debriyaj arızaları ve aşırı ısınmadan kaynaklanan uzun arıza süreleri gibi sorunları ortadan kaldırdı. Ayrıca Allison tork konvertörünün, motor torkunu arttırması ve hem ivmelenme hem de vites değiştirme sırasında kesintisiz güç sağlaması sayesinde dolgu malzemesinin daha kolay ve pürüzsüz bir biçimde uygulanabilmesi sağlandı.

Allied Altyapı şirketinin pist ve asfalt onarım faaliyetleri, 12:00 ve 05:00 saatleri arasında gece boyunca devam ediyor. Bir ekstrüder ve beş operatörden oluşan işgücü ekibi, dört saatlik uygulama, bir saatte dolgunun kuruması ve onarılan alanın temizlenmesi sonucunda toplam 2 bin çizgisel metreyi onarabiliyor. Allied Altyapı şirketi, araçlarına Allison Şanzıman monte edilmesi için merkezi Dunstable’da bulunan Northern Commercials’daki Iveco uzmanlarına başvurdu. Allison çözümlerini öneren Northern Commercials, Allison 1000 Serisi şanzımanları kullanarak daha önce birçok başarılı montaj çalışmaları gerçekleştirmişti. Iveco ile işbirliği içinde Hollanda’daki iki itfaiye kamyonu ve İsviçre’deki bir hapishane aracına aynı şekilde gerçekleştirilen Allison şanzıman montajı sonrasında da başarılı sonuçlar elde edildi.

İngiltere’de bulunan Allied Altyapı bünyesinde İş Geliştirme ve Müşteri Yöneticisi olarak görev yapan Tricia Green açıklamasında, “Görülen gelişmeler, büyük önem taşıyor. Verimlilik ve güvenilirlik gibi parametreler büyük ölçüde artış gösterdi. Operatörlerimiz, dolgu malzemelerinin kusursuz bir biçimde ve kolaylıkla uygulanmasını sağlayacak kadar yavaş, doğru ve uygun bir hıza ulaştılar. Bu sayede bakım faaliyetlerinin daha kaliteli ve sonuçların daha iyi olması sağlanıyor. Havaalanı gibi böylesine dar zamanlı faaliyetlerin gerçekleştirildiği ortamlarda mevcut riskin yönetilmesi ve en aza indirgenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Green, “Saat 05:00’i gösterdiğinde otobanların ve çalışma alanlarının amacına uygun bir biçimde Hava Tarafı Operasyonları departmanına teslim edilmesi gerekiyor. Allison şanzımana geçilmesi, ekstrüderimize duyduğumuz güveni arttırdı. Gelecekte diğer ekstrüderlerimizi de Allison tam otomatik şanzımanlar ile donatmayı planlıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim