• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Allison Transmission, yeni bir yatırım yaptı

Allison Transmission, yeni bir yatırım yaptı
Dünyanın en büyük tam otomatik şanzıman üreticisi Allison Transmission, yeni bir projeye daha yatırım yaptı.

 

1915’te kurulan, Amerikan Ordusu’na orta ve ağır askeri araçlar için tam otomatik şanzıman üreten ve transit otobüsler için hibrid sevk sistemleri sağlayıcısı olan sektör devi Allison Transmission’ın ürettiği tam otomatik şanzımanla donatılmış 11 yeni DAF kamyon, Almanya’da atık toplayacaklar.
 
Alınan bilgilere göre Almanya’nın Aurich bölgesinde belediye, Temmuz 2011'den itibaren yaklaşık 200 bin sakinin atık toplama çalışmalarını yürütüyor. Belirtilen tarihten bu yana kağıt, evsel ve organik atıklarının toplanması görevini üstlenen belediye, 16 yeni sürücüyü işe aldı. Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış 11 yeni DAF kamyona da yatırım yaptı.
 
Belediye, Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzımanlar için 2.1 milyon Euro’yu gözden çıkardı
 
Aurich Belediyesi, Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzımanla donatılmış 11 yeni DAF araca yaklaşık 2.1 milyon Euro yatırım yaptı. İhale sırasında, filonun teknisyen direktörü Carsten Appelhoff yaptığı açıklamada; “Her kamyon, günde yaklaşık 800 çöp bidonu boşaltıyor. Bu nedenle, günde 1000 kez durmaya dayanabilecek sağlamlıkta araç aktarma organlarına ihtiyacımız var. Servise yakınlık ve kolay ulaşımın, rutin bakım için düşük maliyetler bizim açımızdan büyük bir önemi var. Böylece aracın kullanım dışı kalma süresinin en aza indirilmesi ve maliyetlerimizin azalmasını sağlayabiliyoruz’ dedi.
 
Şöforler Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış araçlardan memnun 
 
Appelhoff konuşmasının devamında, araçlardan çok memnun olduklarını ve şu ana kadar hiçbir arıza veya büyük tamir süreci yaşamadıklarını kaydetti. Yeni araçları sürücüler açısından da değerlendiren Carsten Appelhoff, özellikle debriyajla uğraşmaları gerekmediği için şoförlerin tam otomatik şanzımanlı kamyonları sevdiklerini belirtti. Ayrıca şoförlerin iki elleriyle de direksiyonu tutabiliyor olmalarının da çok rahatlatıcı bir unsur olduğunu ifade etti.
 
Tork konvertörü, mafsalı debriyaj tamirini tarihe gömüyor
 
Sektöründe uzman şanzıman üreticisi Allison Transmission’la donatılmış araçlar sayesinde firmalar daha verimli bir çalışma döngüsü içinde daha düşük bakım maliyeti ile çöp toplama çalışmalarını ideal ve sorunsuz halledebiliyorlar. Buna göre üretilen tam otomatik şanzımanlar Allison’ın Continuous Power Technology/Sürekli Güç Teknolojisi ile araçların daha verimli çalışması için kesintisiz vites değiştirme olanağı tanıyan patentli tork konvertörü sunuyor ve böylece Tork konvertörü, sadece aracın daha iyi kalkış yapmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda masraflı debriyaj tamirini de ortadan kaldırıyor. Ayrıca tork sarsıntılarına karşı aktarma organlarını da koruyor. Debriyaj değişimi gerekli olmadığından tam otomatik şanzımanlar işletmecilere tasarruf sağlarken, aracın kullanım dışı olma süresini de kısaltıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim