• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Alman demiryolu şirketi, otobüs şirketleriyle rekabetten biletlere zam yapamıyor

Alman demiryolu şirketi, otobüs şirketleriyle rekabetten biletlere zam yapamıyor
Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB), otobüs şirketlerinin oluşturduğu rekabet ortamında dolayı tren biletlerine yapmayı planladığı zammı ikinci kez erteledi.

Artan giderleri dengelemek için geçen yıl da biletlere zam yapmayı planlayan şirket, otobüs firmalarının düşük fiyat politikası sebebiyle zam yapmaktan geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vazgeçti. Otobüsler, şirketin cirosunda 60 milyon Euro kayba neden oldu.

Genel Müdür Rudiger Grübe yaptığı basın açıklamasında, "Masrafların artmasına rağmen fiyat artışına gitmeyeceğiz." dedi.

Özellikle uzak bağlantılar için planlanan fiyat artışlarının yapılmayacağı kaydedildi. Son 4 yıl içerisinde özellikle uzun hatlarda ciddi fiyat artışları planlayan şirket, sadece birinci sınıf biletlerde yüzde 2,9 ortalama zam yaptı. Zamma karşılık sunulan hizmetlerin ciddi şekilde iyileştirildiği ifade edildi. Şirketin aldığı bu kararda Almanya genelinde üzerinde hizmet veren 800 otobüsün uygun fiyatlarla yolculuk imkanı sunmasının etkili olduğu ifade ediliyor. Otobüs sayısının 1200'e kadar yükselmesi bekleniyor.

Özellikle öğrencilerin ve emeklilerin yolculuk için tercih ettiği otobüsler, Deutsche Bahn'ın 60 milyon Euro ciro kaybına sebep oldu. Yaz aylarında çok sayıda grev olmasına rağmen yolcu sayısını artırmayı başardı.

Deutsche Bahn tarafından nüfusu 100 binden fazla olan şehirlere her iki saatte bir uzak şehirlere bağlantı imkanı sağlanacağı ifade edilirken, küçük şehirlerden 50 büyük şehire 190 yeni hat açılacağı açıklandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim