• BIST 9548.09
  • Altın 2504.628
  • Dolar 32.501
  • Euro 34.5626
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Alman makinistler grevden vazgeçti

Alman makinistler grevden vazgeçti
Alman Tren Makinistler Sendikası (GDL) ile Alman Demiryolları (DB), tarife yapısının temel unsurları üzerinde anlaşmaya vardı.

GDL sözcüsü grev yapmama konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. DB ise açıklamasında, GDL ve demiryolu şirketinin gelecekteki toplu sözleşme için son günlerde yürütülen yoğun tartışmaları sonrası sonuç elde edildiğini duyurdu. DB, GDL ve daha büyük rakip sendikası olan Demiryolları ve Ulaşım Sendikası’nın (EVG) taleplerinden ötürü müzakerelerin çok çetin geçtiğini bildirdi.

GDL ve EVG ile paralel görüşmeler sürdürdüklerini belirten demiryolu şirketi, her iki sendikanın geçtiğimiz yazdan beri aynı gruplar için farklı talepleri ortaya koyarak toplu pazarlıkları karmaşık hale getirdiklerini ileri sürdü. İki sendikanın da aynı işçi gruplarını temsil etme mücadelesi vererek paralel görüşmeler sürdürmeye çalışması sonucu müzakereler yavaşlamıştı. Alman Devlet Memurlar Derneği (DBB) Başkanı Klaus Dauderstaedt ise “İki tarafa da süreç üzerine aylardır devam eden tartışmalarına son verdikleri için minnettarız.” dedi.

Grev tehdidinde bulunan GDL, DB’yi aralıkta verdiği sözünden dönmek ve EVG sendikasından bağımsız şekilde müzakereye oturmamakla suçlamıştı. Sendika birliği, 11 Şubat’ta müzakerelerin başarısız olduğunu ve önümüzdeki günlerde grev yapacaklarını duyurmuştu. Ancak grev süresi ve tarihi hakkında kesin bir bilgi vermezken, GDL Başkanı Claus Weselsky yaklaşık 100 saatlik grev yapmaya hazırlandıklarını ifade etmişti.

Grevin iptal kararı sonrası rahatlayan DB Yönetim Kurul Üyesi Ulrich Weber anlaşmanın hafta sonu ve pazartesi devam eden 13 saatlik görüşme sonrası sağlandığını Alman haber ajansı dpa’ya bildirdi. Anlaşmaya göre toplu sözleşme müzakereleri yarın devam edecek. Müzakereler süresince altı kez greve giden demiryolu çalışanları, Almanya genelinde tren seferlerini felç ederek yaklaşık 5,5 milyon insanı etkiledi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim