• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Almanların grevi uçuşları aksattı

Almanların grevi uçuşları aksattı
Almanya'nın birçok havaalanında bu sabah, yer görevlilerinin daha fazla ücret talebiyle düzenlediği uyarı grevleri, seferleri büyük ölçüde aksattı.

Almanların grevi uçuşları aksattı

Almanya'nın birçok havaalanında bu sabah, yer görevlilerinin daha fazla ücret talebiyle düzenlediği uyarı grevleri, seferleri büyük ölçüde aksattı.

Avrupa'nın en büyük sendikası olan Verdi tarafından organize edilen uyarı grevleri kapsamında, Frankfurt, Köln-Bonn, Düsseldorf, Münih, Stuttgart, Bremen ve Hannover havaalanlarında yüzlerce yer görevlisinin iş bırakma eylemine gittiği, seferlerde aksaklıklar yaşanırken çok sayıda yolcunun da havaalanlarında beklemek zorunda kaldığı bildirildi.

Berlin'deki Tegel ve Schönefeld havaalanlarında da yer görevlileri, farklı bir ücret anlaşmazlığından dolayı greve gitti.

Alman havayolu şirketi Lufthansa, şu ana kadar iptal edilen 450 seferi internette yayınladı ve bu sayının daha da artabileceği uyarısında bulundu.

Potsdam kentinde yarın iş verenlerle toplu sözleşme görüşmeleri yapılacağı bildirildi.

Verdi sendikası, Saarland, Rheinland-Pfalz ve Hamburg eyaletlerindeki kamu çalışanlarına da grev çağrısında bulundu. Saarland eyaletinde bugün çöplerin toplanmayacağı belirtilirken, sadece Mainz kentinde yapılan grev nedeniyle de toplu taşım araçlarına muhtaç olan 100 binden fazla kişinin bu durumdan olumsuz yönde etkilendiği kaydedildi.

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ise, "Rheinische Post" gazetesine yaptığı açıklamada, uyarı grevlerinin ülke çapında yaygınlaştırılmasını abartılı olarak eleştirerek, belirli bir teklif yapılmış olduğu için halka bu şekilde işkence edilmesinin haksızlık olduğunu söyledi.

Verdi sendikası, kamu sektöründe çalışan yaklaşık 2 milyon kişi için yüzde 6,5 oranında ücret artışı talep ederken, iş verenler 2 yıllık bir süre için yüzde 3,3 oranında artış öneriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim