• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Almanya'da araç muayenesine sıkı kontrol

Almanya'da araç muayenesine sıkı kontrol
Son yıllarda Almanya’da araç teknik muayenelerinde artan usulsüz uygulamaların önüne geçebilmek için birçok eyalette olduğu gibi Baden Württemberg’de de farklı tedbirlere başvuruluyor.

Bu bağlamda eyalet hükümeti TÜV, Dekra, GTÜ gibi önemli araç teknik muayene kuruluşları ile ilgili denetimlerin sıklaştırılacağını duyurdu.

Araç teknik muayene kuruluşları ile ilgili kontrollerin sıklaştırma nedenleri arasında geçtiğimiz yıl güney Almanya’da binlerce aracın hiç kontrole girmeden bandrol alması da yer alıyor. Gözaltına alınan bir teknik kontrolcünün ifadesi üzerinde eyalet genelinde 8 bin 500 araç sahibi, araçlarını yeniden teknik muayeneye sokmak durumunda kalmıştı.

USULSÜZ KONTROLLER ÇOK RİSK TAŞIYOR

Usulsüz yollardan araçlarını zorunlu teknik muayeneye sokarak bandrol alan araç sürücüleri ise hem kaza riski hem de sigortadan sorunlar bekliyor. Araç sahiplerine araçların yasal teknik kontrollerini (TÜV) güvenilir servislere ve kuruluşlarda yaptırmaları konusunda uyaran Stuttgart’ın tanınmış servislerinde Auto Blitz GmbH yetkilileri aksi takdirde ağır sonuçlara katlanmak zorunda kalınacağını hatırlattı.

Stuttgart ve çevresinde dört şubesi ile uzun yıllardan beri hizmet veren Auto Blitz GmbH Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkla Ilişkiler Sorumlusu Yaşar Şimşek, Auto Blitz şubelerinde yıllardır zorunlu teknik muayenelerin yapıldığını ve bu konunun öncelikle sürüş emniyeti açısından önemli olduğunu dile getirdi. Şimşek, "Zorunlu teknik muayeneye sadece yasal bir zorunluluk olarak bakmamak gerekiyor. Bu kontrollerle aracın trafiğe uygun olup olmadığı tüm detayları ile inceleniyor. Sakıncalı durumlar tespit edilip araç sahibine bildiriliyor. Zorunlu teknik muayeneler çok titizlikle yaptırılmalı, bu konuda güvenilirliği ile tanınan kuruluş ve servisler tercih edilmelidir.” dedi.

SİGORTALAR DA SORUN ÇIKARABİLİR

Usulsüz yapılan zorunlu teknik muayenelerden sonra aracın bir kazaya karışması durumunda, usulsüzlük tespit edilirse sigortalar kaza ile ilgili tazminatları ödemiyor. Sigortacılar, kazalardan sonra sigortaların görevlendirdiği bilirkişilerin çok titiz inceleme yaptıklarını ve en ufak ipucunda aracın zorunlu teknik muayenesinde usulsüzlük olup olmadığını tespit ettiklerini belirtti.

Az bir tasarruf için tercih edilen usulsüz uygulamanın binlerce, hatta ölümlü kazalarda milyonlarca Euro’luk maliyetlere neden olabileceği konusunda sürücüler uyarılıyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim