• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Almanya’da hava ulaşımı kaosa sürüklendi

Almanya’da hava ulaşımı kaosa sürüklendi
Almanya’da yoğun kar yağışından sonra, dünden itibaren yüzlerce güvenlik görevlisinin uyarı grevine gitmesi, hava ulaşımını kaosa sürükledi.

 

Hizmet sendikası ver.di’nin çağrısı üzerine güvenlik görevlilerinin iş bırakma eylemi gerçekleştirdiği 10 havaalanında, uçuş trafiği felç oldu.
 
Almanya’daki 10 havaalanında güvenlik görevlilerinin yaptığı uyarı grevi, etkisini sürdüren kötü hava koşulları ile birleşince hava trafiğini kaosa sürükledi. Ver.di’nin çağrısıyla bine yakın güvenlik görevlisi, mesai saatlerinin düzenlenmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlara zam talebiyle Köln-Bonn, Düsseldorf, Stuttgart, Frankfurt, Karlsruhe, Berlin Tegel, Berlin Schönefeld, Bremen, Hamburg ve Hannover Havaalanlarında, dün öğle saatlerine kadar iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
 
THY Almanya Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Ekiz, hava muhalefeti nedeniyle bazı seferlerde gecikmelerin yaşandığı, ancak uyarı grevi nedeniyle bir sıkıntının olmadığını, alınan tedbirler nedeniyle, THY seferlerinin sorun suz devam ettiğini açıkladı. Öğle saatlerine kadar süren uyarı grevi nedeniyle yolcu kontrollerinde gecikmeler yaşandı. Berlin/Tegel Havaalanı’nda çok sayıda uçak seferi iptal edildi. Düsseldorf, Köln/Bonn ve Nürnberg’den Tegel’e yapılması planlanan seferler yapılamadı. Berlin Tegel’den 11 iç hat ve dış hat seferi iptal edildi. Ver.di adına toplu sözleşme görüşmelerinde yer alan Andreas Sander, yaptığı açıklamada “Mesai saatleri düzenlenmeden, güvenlik görevlilerinin iş ve özel hayatlarını düzenlemeleri mümkün değil” dedi.
 
Ülke genelinde soğuklar, hava ve kara ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tegel ve Schönefeld Havaalanlarında, yoğun kar yağışı nedeniyle birçok sefer yarım saat gecikmeyle yapılabildi. Frankfurt Main Havaalanı’nda 350 sefer yapılamadı. Alman demiryolları işletmesi Deutsche Bahn da, dondurucu soğuklar nedeniyle İCE isimli hızlı trenlerin sefer hızını saatte 200 km ile sınırlandırarak, olası kazalara karşı tedbir aldı. Sadece Brandenburg’da kötü hava koşulları nedeniyle 139 trafik kazası yaşandı 37 kişi yaralandı. Polis, buzlanan yollar konusunda sürücüleri uyardı.
 
Condor, acil iniş yaptı
 
Condor Havayolları’na ait bir uçak, önceki akşam Stuttgart Havalimanı’na acil iniş yaptı. Berlin’den 133 yolcusuyla Kanarya Adaları’nın en büyük kenti Las Palmas’a hareket eden Airbus 320 tipi uçağın, kabinde meydana gelen duman kokusu nedeniyle acil iniş yaptığı bildirildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim