• BIST 9762.12
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Almanya'da 'uzaya yolculuk' davası

Almanya'da 'uzaya yolculuk' davası
Almanya'da Bilal M. adlı gurbetçi, 2013’te uzaya yolculuk yapan ilk Alman kadın olma özelliği taşıyan Heike Düsterhöft’ün yerine kendisinin gideceğini iddia ederek dava açtı.

Almanya’nın Magdeburg kentinde yaşayan Bilal M isimli Türk, dünyaca ünlü fast food zinciri McDonalds’ın yaptığı çekilişten uzaya yolculuk seyahati kazandı. İş arkadaşı Heike Düsterhöft, haberi duyunca Uzay’a kendisinin seyahat etmek istediğini ve biletine talip olduğunu söyledi. 80 bin euro’luk Mercedes ML 500 otomobilini Bilal’e veren 50 yaşındaki Heike, karşılığında da uzay yolculuğunu aldı. Heike, ülkesinin uzay’a giden ilk kadını olma unvanına nail olduktan sonra Bilal’in kendisine dava açtığını öğrendi.

Magdeburg Adliyesi’nde açılan davaya göre, Bilal, daha önce kullanılan uzay yolculuğunu geri istediğini, Heike’nin kendisine bileti karşılığında ayrıca 20 bin euro daha vereceğini ancak vermediğini kaydetti. Bir yıldan uzun süredir süren davada, kazanan yok.

‘Satmadım’

Bilal dört kez görülen duruşmalardan sonuncusunda, “Heike’ye biletimi asla satmadım. O biletimi alarak doğruluğunu kontrol ettireceğini söyledi ve bileti kaçırdı” dedi. Heike ise, “Anlaşma anlaşmadır. Daha fazla para ödemeyeceğim” dedi. Dava, tos tarihinde karara bağlanacak.

Uzay turizmi geliyor

Heike Düsterhöft’ün tanıtım için katılmaya hak kazandığı uzay seyahati, 2015 yılından itibaren astronot olmayan uzay meraklıları için de hareket edecek. Karşılığında 95 bin dolar alarak turistleri uzay yolculuğuna çıkarmayı hedefleyen Space Expedition Corporation (SXC), ABD’li özel havacılık şirketi XCOR Aerospace tarafından üretilen Lynx Mark I uzay aracıyla Dünya’da 103 kilometreye kadar uzaklaşıyor. Turistlerin kalkıştan 5 dakika sonra uzaya ulaştığı ve aracın uzayda 5-6 dakika kalarak turistin uzayı ve dünyanın üçte bir manzarasını görmesinin sağlandığı seyahat, toplamda 1 saat sürüyor.

http://www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim