• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Almanya'daki grev Türkiye'yi etkileyecek

Almanya'daki grev Türkiye'yi etkileyecek
Almanya’da havayolu sektöründe çalışanların hak talepleri ve çalışma koşulları için gerçekleştirecekleri eylemlerin yer hizmetlerini aksatabileceği belirtiliyor.
Almanya'daki grev Türkiye'yi etkileyecek
 
Almanya genelinde bugünden itibaren havaalanlarında yer hizmetleri personeli işyeri çalışan temsilcilikleri toplantıları gerçekleştirecek.
 
Yalnızca ülkenin en büyük havalimanı Frankfurt Havalimanı’nda 2 bin civarında personelin toplantıya katılacağı ve işyeri çalışan temsilcilikleri toplantılarının ülke genelinde yer hizmetlerinin aksamasına yol açacağı ifade ediliyor. Toplantıların ana konusunu ise Avrupa Birliği Komisyonu’nun havaalanlarındaki yer hizmetlerinde daha fazla rekabeti öngören kararının oluşturduğu bildirildi.
 
Bu kararın kendileri açısından dezavantaj yaratacağını savunan sendikalar ve havaalanlarındaki yer hizmetleri personeli, bu durumu görüşmek üzere Almanya’nın farklı havaalanlarında bir araya geliyor.
 
Frankfurt dışında Hamburg, Köln/Bonn, Münih, Nürnberg, Berlin ve Stuttgart havalimanlarında da işyeri çalışan temsilcilikleri toplantılarının planlandığı belirtildi.
 
Öte yandan 12 Ekim 2011 Çarşamba günü ise Almanya genelinde kule görevlileri bir günlüğüne iş bırakmaya hazırlanıyorlar.
 
Uçuş Güvenliği Sendikası (GDF)’nın çağrısı ile 24 saatliğine iş bırakacağı belirtilen havaalanı kule görevlilerinin greve gidip gitmeyeceği henüz kesinlik kazanmasa da, grevin gerçekleşmesi durumunda Alman havaalanlarında ulaşıma olumsuz etkisinin büyük olacağı ifade ediliyor. Geçtiğimiz cuma akşamı, GDF’nin işverenle uzlaşma görüşmelerinden sonuç alınamamıştı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim