• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Alnımızın akıyla projeyi gerçekleştireceğiz

Alnımızın akıyla projeyi gerçekleştireceğiz
Üçüncü Havalimanı ihalesini kazanan girişim grubunun ortaklarından Limak Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, "Alnımızın akıyla projenin altından kalkacağız" dedi. Avrupalıların bu projeleri örnek aldığını söyledi.

 

Limak Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, ortak giri im grubuyla birlikte ihalesini kazandıkları üçüncü havalimanının dünya çapında bir proje olduğunu vurguladı. Bu tür projeler konusunda Türkiye'nin geldiği noktayı yorumlayan Özdemir,  şunları söyledi:
 
"İngilizler 'keşke bizim de böyle büyük işlerimiz olsa' diye açıklama yaptı. Bunlar vizyon işi. Eskiden biz Avrupalıları örnek alıyorduk, şimdi artık onlar bizi örnek alıyor. Kamu-özel sektör ortaklığı Avrupa'da yapılıyor ama bu boyutta yok. Ortaklarımıza, devletimize, 2023 hedeflerine güvenerek yola çıktık."
 
Maliyetimiz düşecek
 
Havalimanın finansal boyutuna da değinen Özdemir, Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir' seviyede olduğunu piyasaların zaten satın aldığını belirterek, "Buna rağmen mali piyasalarda, tek reyting notuyla bono ihracı yapan çok azdır. Şimdi ikinci not da geldi. Fonlama açısından artık Türkiye'nin önü açıldı. Planladığımızdan daha düşük faiz oranları olacak. Vadeler uzayacak. Dolayısıyla havalimanı bizim açımızdan ucuzlamış olacak" dedi.
 
Ağaçlar taşınacak
 
Ebru Özdemir havaalanı inşaatında çevre konusunda çok hassas olacaklarının da altını çizdi. ÇED raporundaki hususlara göre çalışacaklarını belirterek, "Ağaçların taşınmasında belediyelerle koordineli çalışacağız. Bunlar zaten dünya projeleri, çevre hassasiyeti elbette olmazsa olmazdır. Bu hepimizin geleceğidir" dedi.
 
Atatürk Havalimanı 'tarifeli'ye kapanacak
 
Havalimanı inşaatını bölümler halinde planladıklarını söyleyen Özdemir, ilk bölümün maliyetinin 7 milyar euro olacağını belirtti. Hesaplarını Atatürk Havalimanı'ndaki bütün iç ve dış hat tarifeli seferlerin yeni havaalanına taşınması üzerine yaptıklarını da söyleyen Özdemir, bunun  artnamede de olduğunu hatırlattı. İnşaat bölgesine yönelik eleştirilere de değinen Özdemir, "Fizibilitemizi yaptık. Zor bir proje ama sorun olamayacak" dedi.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim