• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Alonso'dan özel Shell Helix Ultra kokteyli

Alonso'dan özel Shell Helix Ultra kokteyli
Dünyanın dikkatini İstanbul Park’a çevirecek olan Formula 1 öncesi basınla buluşan Ferrari takımının pilotu Fernando Alonso, Ferrari’yle 60 yılı aşkın süredir işbirliği yürüten Shell Helix’in üstün özelliklerini anlattı.

ALONSO’DAN İSTANBUL’A ÖZEL SHELL HELIX ULTRA KOKTEYLİ

Dünyanın dikkatini İstanbul Park’a çevirecek olan Formula 1 öncesi basınla buluşan Ferrari takımının pilotu Fernando Alonso, Ferrari’yle 60 yılı aşkın süredir işbirliği yürüten Shell Helix’in üstün özelliklerini anlattı. Fernando Alonso, sembolik Shell Helix laboratuvarında Shell uzmanlarıyla birlikte Shell Helix’in üstün formülünü temsil eden özel bir kokteyl hazırladı.

Kokteyl hazırlığı renkli görüntülere sahne olurken Alonso, Shell Helix’in içeriğindeki “Aktif Temizlik Teknolojisi”, “Sürtünmeyi Asgariye İndiren Moleküller ve Aşınmayı Azaltma Özelliği” ile tüm araçlara yüksek performans ve uzun ömür sağladığının altını çizdi.

Formula 1 heyecanının Türkiye ayağı için İstanbul’a gelen Ferrari pilotu Fernando Alonso, Shell Helix’in zorlu yarış pisti koşulları için geliştirilen formülünün, tüm sürücülere yollarda ayrıcalık yaşattığını vurguladı. Toplantı salonuna kurulan Shell laboratuarında Alonso’ya, Shell Formula 1 Proje Müdürü Ian Albiston da eşlik etti. Fernando Alonso ve Shell Formula 1 Proje Müdürü Ian Albiston, Shell Helix’in üstün özelliklerini temsil eden renkli bir kokteyl hazırladılar. Hazırlanan kokteyli katılımcılara ikram eden Alonso, kendisinin de içtiği kokteylin, İstanbul yarışı öncesi büyük avantaj sağlayacağını söyledi.

Shell Formula 1 Proje Müdürü Ian Albiston, Shell Helix’in içeriğindeki özel formüllerin motoru temiz tuttuğuna, sürtünmeyi asgariye indirerek aşınmayla mücadele ettiğine dikkat çektiler.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Alonso, “Böyle muhteşem bir şehirde keyifli bir etkinlikte sizlerle buluşmak ve özel bir kokteyl hazırlayarak tatmak, yarış öncesinde benim için de büyük bir motivasyon oldu. Shell Helix Ultra nasıl ki yarış aracımın performansını artırıyorsa, bu keyifli kokteyl de benim performansımı artıracak diye umuyorum.” dedi.

Dünyada ve Türkiye’de lider marka

Shell Madeni Yağlar Genel Müdürü Burçin Toktamış; Shell’in dünya genelinde son 4 yıldır “Bir numaralı madeni yağ tedarikçisi” seçildiğini, Türkiye’de de 4 yıl üst üste pazar lideri olduğunu belirterek, “Shell’in üstün Ar-Ge teknolojisi ve Ferrari’yle yaptığı işbirliği, tüm araçlara üstün performans ve uzun ömür sağlıyor. Laboratuvarlardan pistlere ve yollara uzanan Shell teknolojisi; sürücülere performans, verimlilik ve tasarruf sağlıyor” diye konuştu.

Shell Helix Hakkında

- Shell Helix, motoru temiz tutmaya, sürtünmeyi asgariye indirmeye ve aşınmayla mücadele etmeye yardım eder.

- Shell Helix Ultra, normal mineral yağlar göre beş kata kadar daha fazla kir ve çamur temizler, üç kata kadar daha iyi korur ve motor aşınmasını iki kata kadar daha fazla azaltır.

- Shell Helix’in Aktif Temizlik Teknolojisi, motoru korurken temizlemek üzere formüle edilmiştir ve kir birikimini önlemeye yardım ederken günlük sürücüler için daha pürüzsüz ve daha tepkisel sürüşler amaçlar.

- Shell, sürücülerin bir Shell Helix Ultra yağ değişiminden sonra farkı anlayabileceklerini
göstermek amacıyla dünya çapında binin üzerinde motorcuyla testler yapmıştır.

Shell - Ferrari İşbirliği

İngiltere, Almanya ve Maranello’daki Scuderia Ferrari fabrikalarındaki 50’nin üzerindeki Shell uzmanı, her yıl 21 bin saat çalışarak Ferrari’nin F1 yarışlarında mükemmel sonuca ulaşmasını hedefliyor. Formula 1 yarışlarının zorlu ortamında elde edilen veriler, Shell müşterileri için daha iyi yakıt ve yağ formüllerine dönüşüyor. Geniş bir Ar-Ge veri tabanı oluşturan bu teknik işbirliği, 2011 yılında her zamankinden daha geniş kapsamlı olacak. 2011 yılının Ferrari F1 otomobili olan Ferrari 150 İtalia için, Shell Trackside Laboratuvarı’nda, bu dönem yarış olan her haftasonu 40’dan fazla Shell Helix Ultra ve 30’dan fazla Shell V-Power numunesi analiz ediliyor. Bu yıl yarış takvimine 1 etap daha eklendiği için, Shell Helix Ultra’nın, daha güçlü koruma sağlaması ve daha fazla mesafede etkin olabilmesi için geliştirme programı yürütülüyor.

Shell Helix Ultra - Ferrari 150° Italia için mükemmeli arıyor

Formula 1 yarış programına Hindistan’ın da eklenmesiyle, 2011 sezonundaki Grand Prix sayısı 20’ye çıktı. Bütün bir sezon boyunca her bir sürücü sadece 8 motor kullanabileceği için, Ferrari ile teknik ortaklık yapan Shell bilim insanları, bu yıl her zamankinden daha zorlu bir süreci yürütüyorlar. Shell Ferrari Teknoloji Müdürü Cara Tredget “Bu sekiz motor, herhangi bir sırada ve istenildiği sayıda yarışta kullanılabilir, böylece Shell Helix Ultra yarış yağı, hem pistte hem de yarışlar arasında motorlar depodayken doğru koruma seviyesini sağlamak zorunda kalacaktır” dedi.

Shell Helix Ultra birbirine sürtünen tüm hareketli parçaları mekanik aşınmadan korumak üzere tasarlanmıştır. Yağ, kam millerinin yatağını beslemekte ve böylece sürtünmeden kaynaklanan aşınmayı en aza indirmekte ve motor dayanıklılığını artırmaktadır. 2010 aracından gelen 18.000 rpm (devir/dakika) sınırlayıcısı, Shell Helix Ultra’yı aşırı zorlu koşullarda çalışırken gördü. Shell Formula 1 Yağları Departmanı Proje Lideri Mark Wakem “Formula 1 motorlarının pistonlarının ortalama hızları saniyede yaklaşık 25 metredir. Bu sebeple silindirin tam yağlanmasını sağlamak için yağın da en az onun kadar hızlı hareket etmesi gerekiyor. 18.000rpm'de vanaları yeterince hızlı açabilmek için gereken yüksek kuvvetin de yağ içerisinden etkin ve kesintisiz bir şekilde iletilmesi gerekli” şeklinde açıklama yaptı.

Motor döndükçe aşırı koşullara ve yüksek sıcaklıklara maruz kalır. “Çok fonksiyonlu” yağ, ısıyı çekmek ve böylece motor sıcaklığını kontrol etmek ve motoru ısının hasar verici etkisinden korumak üzere tasarlanmıştır. Motor yağının yağlamanın yanı sıra soğutma özelliği de olduğu çoğu zaman gözden kaçar. Pistonlar 300°C sıcaklığı aşabilirler, dolayısıyla pistonların soğuk kalması için altlarına motor yağı püskürtülür; hiç şüphe yok ki bu ilave koruma olmadan pistonlar yarışta arızalanırlardı.

Cara Tredget, “Motorda dolaşan yağın, Scuderia Ferrari Formula 1 aracının kendisinden bile daha hızlı olduğunu düşündüğünüzde, bu size bir Formula 1 motoru içindeki zorlu koşullar hakkında bir fikir verecektir. Shell’de, motorun güvenilirliğini ve korunmasını, otomobilin mümkün olan en üst seviyede beygir gücü sağlamasını güvence altına almak için Shell Helix Ultra motor yağını Ferrari’ye özel hâle getirilmesine adanmış bir ekibimiz mevcut" dedi.

Formula 1’de kullanılan yakıt, çok sıkı düzenlemelerle belirlenmiş iken, bunun aksine Formula 1 yağları ile ilgili hiçbir kural bulunmuyor. Scuderia Ferrari Teknik Müdür Yardımcısı Pat Fry, bu durumla ilgili şunları söylüyor:

“Madeni yağ konusu, mevcut düzenlemeler dâhilinde hala geliştirebileceğimiz birkaç alandan birisi. Bu, bedava beygir gücü demek ve bu nedenle bundan mümkün olduğunca faydalanmaya çalışıyoruz.” Ferrari mühendislik ekibiyle yakın işbirliği içerisinde olan Shell, bu gelişmeyi olabilecek en ileri noktaya taşımaya çalışıyor. Mark Wakem “Yağ geliştirme sanatı, korumadan vazgeçmeden performansı attırmak için yağ viskozitesini azaltmaktır” diyor.

60 yılı aşan mükemmel işbirliği

Scuderia Ferrari ile 60 yılı aşkın süredir devam eden ortak yüksek performans tutkusu, Shell’in üstün kaliteli yol yağları ürün yelpazesinin gelişim hızını artırmıştır. Shell, ürün gelişimine yardımcı olmak ve yarış pistinden öğrenilenleri günlük kullanıma aktarmak için, Formula One yarışlarından alınan yaklaşık 13.000 madeni yağ örneğinden oluşan bir veri tabanından faydalanmaktadır.

Örneğin, Shell Helix, Ferrari 150° Italia’nın motorunu sadece koruyup soğutmaz, aynı zamanda etkin bir şekilde temizler.

Formula One için geliştirilen bu teknoloji, yol kullanımı için Shell Helix Ultra’ya aktarılmıştır. Aktif Temizlik Teknolojisi, kir oluşumunu önleyerek ve her gün otomobil kullanan sürücüler için daha sorunsuz ve daha duyarlı bir sürüş

amaçlayarak, korurken temizlemek üzere özel olarak formüle edilmiştir. Mark Wakem bunu, "Shell Helix Ultra’daki Aktif Temizleme Teknolojisi, motorları kullanım ömürleri boyunca temiz tutmak üzere tasarlanmıştır. Temizlik önemlidir çünkü birikintilerin oluşması durumunda bu birikintilerin motorun işini yapma kabiliyetini azalttığı durumlar oluşur; bu nedenle aktif temizleme bileşenleri ile birlikte Shell Helix Ultra’nın kullanılması, motorun bütün parça ve parçacıklarının tüm ömürleri boyunca çalışmasına elinden geldiğince yardımcı olur” şeklinde açıklıyor.

Esra SARIKEÇE - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim