• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

ALPORT liman tanıtım toplantısı düzenledi

ALPORT liman tanıtım toplantısı düzenledi
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ALPORT firması tarafından yapımı düşünülen liman projesi ile ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Alaplı Liman projesiyle ilgili toplantı düzenlendi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ALPORT firması tarafından yapımı düşünülen liman projesi ile ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, AL-PORT Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyükbey, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç, bazı siyasi parti, oda ve dernek başkanları ile şirket temsilcileri katıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’da toplantıda yaptığı konuşmada,“Ereğli’de liman konusunda çok çalışmalar yapıldı. Ereğli de mi yapılsın Alaplı da mı yapılsın konusunda değerlendirmeler yapıldı. Biz bundan sonra az konuşup çok mesafe alınmasını söyledik. Ereğli ve Alaplı da bu işin temelinin atılması gerektiğini hep gördük. Ereğli limanının kapasitesi belli. TTK limanı askeriyeye devir edildi. Biz de hükümet olarak buradayız. Dedikodu mekanizmasını bırakarak önümüzdeki DLH’ı geçemiyoruz derseniz, geçeriz. Bilgilendirme toplantısı yapalım. Sanayicimizi yerel yöneticilerimizi çağıralım. Paylaşalım. Beni niye haberdar etmesin demesinler diye bilgilendirme toplantısı yapıldı. İlk etapta 150 milyon dolar lazım. Kademe kademe de olsa gerçekten lazım. Önümüzde 3 yıl var. 2013 yılı sonunda bu liman bitecek.

Zonguldak’ta Alaplı ya bir temel atılırsa Filyos bundan zarar görür mü diye düşünülüyor. Bizim limanda 6 tane geminin yanaşacağı liman. Alaplı limanı Filyos limanına alternatif değildir. Sizler; eğer bunun yapılacağına kamuoyunu ikna ederseniz, biz bürokrasiyi de siyaseti de biz yöneteceğiz. Ben 1 ay içinde toplantıyı yapalım dedim, 15 gün sonra yaptılar. Onlar 2 -3 yıl içinde bir çivi çakamazsa, hayal projeler hep korkulu hale gelir. İşi sağlam konuma getirmemiz lazım. Bu şirketin içini doldurmalıyız. İşler hallolunca neden ben bu şirkete giremiyorum diyemesinler.Açık ve net söylüyorum emrinize amadeyim. Bu süreyi 3 yıl yerine 2 yıla indirebiliriz. Alaplı de tersane projesinde beni çok yordular, verdik tabelalarını taktılar. Ama kimse temelini atamadı. Kriz nedeniyle Ereğli de yaşananlar da ortada. Ahşap tekne yapımıyla ilgili de belli bir noktaya gelindi. Dileriz ki hedeflerini gerçekleştirsinler. Alport un içini doldurmak kolay değil. Ekipmanla beraber 260 milyon dolar vereceksin. İçinde olacak olanlara destek olunsun. Bir tereddütler var ise bunu da söylesinler. Parayı veren şirketin içini dolduran gelecekte limanın sahibi olsun. Ereğli'nin girişinde barış yazınca barış olmuyor. ALPORT deyince içi para dolmuyor. Madenci geminin bürosunun lambasını kesmişler gaz lambası ile duruyor. Vicdansızlık bu. İşadamının bir gün zengin bir gün fakir olmasın sebebi bu. Bu limanı özel sektör yapacak. Desteğini de hükümet ve siyasiler sağlayacak. Ben de yüzde 3-5 pay düşerse payımı ödeyerek ortak olmak isterim. Şirketin içini dolduralım” dedi.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç ise “Bu liman projesinde yapılması gereken her türlü desteği vereceğimizi fikir birliği içinde olabileceğimizi söyledik. Bu proje bizi de heyecanlandırdı, sevindirdi. Sevindirmeye de devam edecektir. İnşallah zaman içerisinde fazla uzun sürmeden limanın kullanımını da faaliyete geçirilmesini de burada yada daha büyük alanda ve mekanda kutlayacağız. Biz bu projenin arkasında değil yanında olacağımızı bizlerin ve herkesin bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz” dedi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyükbey de yaptığı konuşmada, Alaplı limanın bölgeye çok faydalı olacağını belirterek, “6 yıldan bu yana oda başkanlığı yapıyorum. Her fırsatta hükümetimize teşekkür ettik. Çünkü 5084 yasasından dolayı Düzce’de sanayi alanında önemli faaliyetler oldu. İlimize dış ülkelerden ve il dışından irili ufaklı fabrikalar geldi. Hepsinin ortak sorusu biz bu ürettiğimiz malı nereden ve hangi limandan sevk edeceğiz şeklinde oldu. Biz de siz yeter ki yatırımı yapın çevremizde Ereğli ve Derince limanı var diye bertaraf ettik. Bize en yakın liman olan Derince limanı 125 kilometre Alaplı ise 60 kilometre inanın bu limanı hayal bile edemiyorum. Bize o kadar çok faydası olur ki. Biz Alaplı limanının bölge açısından çok faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Bugün Alaplı’ya yapılacak olan limanı tartışmak bile yanlış olur. Bu limanı buraya yapmamız lazım. Bu işe başlamak işin yarısına gelmiş demektir” dedi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç’ta konuşmasında “Alaplı TSO olarak bakanlıkça kamu kurum olduğumuzdan dolayı şirkete hissedarlığımız kabul edilmedi. ALPORT projesinin mimarı olan iş adamı İsmet Yılmaz la birlikte Valimizi, Milletvekillerimizi, Alaplı, Ereğli, Akçakoca, Düzce ve Bolu’daki ki sivil toplum kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ulaştırma Bakanlığı ve DLH genel müdürlüğü ile projeyi paylaştık ve görüşlerini aldık. Sağ olsun onlardan ve sizlerden aldığımız desteklerle heyecanımız daha da büyüdü. Hızlı bir şekilde profesyonel firmalarla diyologa geçerek projenin etüt çalışmalarına başladık ve 6 ay gibi kısa zamanda çalışmalarımızı tamamladık. İlçede yapılan ÇED toplantımız verimli geçti. İnsanlarımızın ilgisi ve heyecanını görünce bu projeyi mutlak suretle Alaplı’ya kazandırmamız gerektiğini anladık. Gittiğimiz her yerde ve bulunduğumuz her mekanda bu projeyi anlattık. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Alaplı’ya gelerek liman yerini inceledi ve bize devam edin diyerek desteklerini gösterdi. Çevre bakanlığında ki ikinci ÇED toplantısında konunun uzmanlarına ve bakanlık yetkililerine projenin gerçekliğini ve gerekçeliğini izah ettik. Elbette ki böylesine devasa 200 milyon dolarlık projeyi bizlerin tek başına hayata geçirmesi bölgemizdeki sanayicilerin desteğini alarak hayata geçirmekten biraz daha uzun zaman alacaktır düşüncesiyle bu projeyi tek başına değil birlik içinde yapalım mesajını her yerde ve her ortamda paylaştık. Bizler şimdiye kadar bu projenin mutfağında yer aldık. Servisini yapacak olan sizlersiniz, buradaki iş adamlarımız, sanayicimiz, tüccar ve esnafımızdır. Gelin hep birlikte bu projeyi şahlandıralım, hayata geçirelim. Devletin kasasında bir kuruş bile harcama yapılmadan tamamen yatırımcı firma tarafından yapılacak olan bu yatırım için sadece gereken yasal bir yapılanmanın önünün açılmasıdır. Alaplı olarak bu projeyi fırsata dönüştürmek gerektiği kanaatindeyiz. Bu nedenle bu hizmete öncülük edecek her siyasi, iş adamı, kurum ve kuruluşlara Alaplı olarak minnettar olacağız. Valimiz ve Milletvekillerimiz geçsinler önümüze onlar görev versinler biz iş adamları olarak hep birlikte görevimizi yerine getirelim. Yaptığımız işten gurur duyalım. Bizlere başında beri bizlere inanarak destek veren Vali Erdal Ata’ya, Milletvekili Fazlı Erdoğan ve bölge milletvekillerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’da toplantının kendi doğum gününe denk gelmesi dolayısıyla ayrı bir önem taşıdığını belirterek “Ülkem ve ilçem adına gerçekten çok heyecanlıyım. Gerçekten de bölge ve ilçe açısında büyük bir projeyle ve gelecekle karşı karşıyayız. Bu proje gerçekleştirildiği takdirde bölgemiz adına ekonomi ve sanayi alanında çok büyük bir hamle olacaktır. Bu limana sadece Alaplı limanı olarak değil, bölge limanı olarak bakmalıyız. Ereğli de TTK’nın limanı vardı askeriyeye devir edildi kapandı. Liman yapılacak en uygun yer Alaplı. Liman şehir içinden geçmeyecek. Ereğli OSB’ye 4 km, bitmek üzere olan Alaplı OSB’ye 4 km. Demiryolu projesi de start aldı. Bir gün buradan demiryolu da geçecek. Hem hava, hem deniz hem de kara yolu ulaşımı olan bir kentiz. Bu kadar ulaşım kolaylığı olan bir bölgeyiz” dedi. Konuşmalarında ardından İki Er Proje koordinatörü Sedat Öztürk de, liman projesine ortak olmak isteyen ve düşünenlerle ilgili ayrıntılı ve teknik bilgiler sundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim