• BIST 9524.98
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Alsancak Garı geçici olarak kapatılıyor

Alsancak Garı geçici olarak kapatılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Hilal Aktarma İstasyonu ve Kahramanlar-Akıncılar karayolu altgeçidi inşaat çalışmaları nedeniyle İZBAN'ın Alsancak Garı yönündeki aktarma seferleri, 11 Kasım'dan itibaren geçici süreyle durdurulacak

İZBAN"da normal sefer düzeninin etkilenmeyeceği, sadece Alsancak Garı"nın devre dışı kalacağı bu süreçte, ESHOT Genel Müdürlüğü Halkapınar-Alsancak arasında aktarma seferleri düzenleyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Hilal Aktarma İstasyonu ve Kahramanlar-Akıncılar karayolu altgeçidi inşaat çalışmaları nedeniyle İZBAN’ın Alsancak Garı yönündeki aktarma seferleri, 11 Kasım Pazar gününden itibaren geçici süreyle durdurulacak. İZBAN’da normal sefer düzeninin etkilenmeyeceği, sadece Alsancak Garı’nın devre dışı kalacağı bu süreçte, ESHOT Genel Müdürlüğü Halkapınar-Alsancak arasında aktarma seferleri düzenleyecek. 
 
İzmir Banliyö Sistemi-İZBAN hattında yolcu sayısı her geçen gün artarken, hattın geliştirilmesi ve eksiklerin tamamlanması çalışmaları da sürüyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Hilal Aktarma İstasyonu ve Kahramanlar Akıncılar karayolu alt geçidi inşat çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi amacıyla, 11 Kasım Pazar gününden itibaren Alsancak Garı yönündeki seferlere geçici bir süre için ara verilecek. Bu süre içinde Alsancak yönüne gitmek isteyen yolcular ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından Halkapınar Aktarma İstasyonu’ndan kaldırılacak otobüslerle taşınacak. Aliağa-Menderes ve tersi istikamette halen devam eden sefer düzeni çalışmalardan etkilenmeyecek. 3 ay sürmesi planlanan çalışmalar sonunda banliyö sistemi normal düzenine dönecek.
 
HİLAL İSTASYONU İKİNCİ AKTARMA NOKTASI OLACAK
 
Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilal’e aktarma istasyonu yapılıyor. Yapımı süren istasyon ile raylı sistemde önemli rahatlama sağlanacak, yolculuk süresi kısalacak. Hilal Metro İstasyonu’na entegre olacak yeni bir banliyö aktarma istasyonu sayesinde, İZBAN ile Metro’nun Halkapınar Aktarma İstasyonu’nda kesişmesinden dolayı yaşanan yolcu yoğunluğu da büyük ölçüde azalacak. Hilal Banliyö İstasyonu’nun da Halkapınar gibi aktarma işlevi göreceği yeni düzenleme sonrasında, Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular İZBAN’la Menderes yönüne aktarma yapabilmek için Alsancak’a girmek zorunda kalkmayacak. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak’a girmeden Hilal Aktarma İstasyonu’nu kullanarak metroya aktarma yaparak Üçyol yönüne gidebilecek.
 
KAHRAMANLAR’A YENİ KARAYOLU ALT GEÇİDİ
 
İzmir Banliyö Sistemi kapsamında daha önce vatandaşların emniyeti ve güvenliği açısından kapatılan Kahramanlar-Akıncılar hemzemin geçidinin bulunduğu noktaya karayolu alt geçidi yapılacak. Araçlar ve bölgede oturan vatandaşlar, karşıdan karşıya geçişler için bu alt geçidi kullanacak. 320 metre uzunluğundaki karayolu geçidi ile Kahramanlar’dan Ege Mahallesi’ne kesintisiz ulaşım sağlanacak.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim