• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Alsancak Limanı TIR'lardan kurtuluyor

Alsancak Limanı TIR'lardan kurtuluyor
İzmir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Erol Altun, yapımı süren liman viyadüklerinin Alsancak Garı önüne inecek olan bölümünün bu ay içinde hizmete açılacağını söyledi.

Alsancak Limanı TIR'lardan kurtuluyor

İzmir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Erol Altun, yapımı süren liman viyadüklerinin Alsancak Garı önüne inecek olan bölümünde çalışmaların tamamlandığını, viyadüğün bu ay içinde hizmete açılacağını söyledi.

Altun, aynı proje kapsamında halen yapımı devam eden limana inecek olan diğer viyadüğün ise ağustos ayı içinde tamamlanıp araç geçişine açılacağını belirtti.

İlçe kaymakamları, belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile kamu kuruluşları il müdürlerinin katıldığı Valilikteki toplantıda konuşan Erol Altun, viyadüklerin devreye girmesi ile birlikte yük taşıyan araçların limana giriş ve çıkışları sırasında yaşanan trafik sıkışıklığının ortadan kalkacağını vurguladı.

Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, toplantıdaki konuşmasında koordinasyon gerektiren konuların ele alınarak çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, yeni yapılan okulların ruhsatlarının alınması aşamasında belediyelerden anlayış beklediklerini kaydetti. İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise Türkiye'de en fazla otluk yangınının bölgemizde çıktığını hatırlatarak, vatandaşların daha dikkatli olmasını istedi.

Sıkışıklık yaşanmayacak

Alsancak'ta inşaatı yarım kalan viyadüklerin limana bağlanması için yılbaşında çalışma başlatılmış, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi de bu çalışmalar nedeniyle trafikte yeni düzenlemeye gitmişti. Alsancak'tan Bornova-Karşıyaka yönüne gidişte liman önü trafiğe kapatılarak Alsancak Stadı'nın bulunduğu Şehitler Caddesi tek yön olarak kullanılmaya başlanmış, viyadükler altından limana doğru giden yol tek şeride indirilmişti. Alsancak'a girişi sağlayacak viyadüğün bitmesiyle araçların Şehitler Caddesi'ni tek yönlü olarak kullanmasına gerek kalmayacak. Viyadükler limana indirildiğinde de ağır tonajlı araçlar kent trafiğine girmeyecek. Liman giriş bölgesinde zaman zaman yaşanan sıkışıklık böylece ortadan kalkacak.

Günaydın: Doktor sıkıntımız var

İzmir İl sağlık Müdürü Mehmet Özkan'ın hastane yatırımları hakkında bilgi vermesinin ardından söz alan Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Urla Devlet Hastanesi'nde 3 doktorun görev yaptığını, hafta sonu 300'ün üzerinde hastaya baktıklarını ve oldukça zorlanıldığını söyledi. Günaydın, hastanenin 9 doktorla çalışması gerektiğini, geçici görevlendirmeler nedeniyle yeterince doktor bulunmadığını vurguladı. İl Sağlık Müdürü Operatör Doktor Mehmet Özkan ise yazlık bölgelerde gerekli düzenlemeleri her yıl yaptıklarını, Urla'da da bir sorun bulunmadığını söyledi. Özkan, "300 hastanın acile başvurduğu bir yerde 3 doktor ziyadesi ile yeterlidir" cevabını verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim