• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Alsancak Limanı'na Koreliler talip oldu

Alsancak Limanı'na Koreliler talip oldu
Yatırım yapmak üzere İzmir'i mercek altına alan Güney Kore'nin en büyük mühendislik gruplarından DAELIM Group, İzmir Alsancak Limanı'ndaki yolcu limanı projesini istiyor.

 

Yatırım yapmak üzere İzmir'i mercek altına alan Güney Kore'nin en büyük mühendislik gruplarından DAELIM Group, İzmir Alsancak Limanı'ndaki yolcu limanı projesini istiyor.
 
Güney Kore'nin en büyük mühendislik gruplarından biri olan DAELIM Group, İzmir Alsancak Limanı'ndaki yolcu limanı projesine talip oldu. Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde enerji santrallerinden petrol platformuna, köprü ve otoyol projelerinden liman işletmeciliğine kadar çok sayıda proje gerçekleştiren Güney Koreli grup, yatırım için İzmir'i mercek altına aldı.
 
Yıldırım'la görüşecekler
 
Önümüzdeki günlerde İzmir'e gelecek olan firma yetkilileri, Alsancak'ı 10 milyon yolcu kapasiteli bir yolcu limanına dönüştürmek için hazırladıkları projeyi de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sunacak.
 
DAELIM'in Türkiye yetkilisi Euera Trade&Business Development Yetkilisi Ali Ozan, daha önce Üçüncü Köprü ihalesiyle yakından ilgilenen Güney Korelilerin İzmir'de yatırım yapma arzusunda olduğunu açıkladı. DAELIM Engineering'in Güney Kore'nin en büyük gruplarından biri olduğunu vurgulayan Ozan, "Kısa süre önce Suudi Arabistan'a dünyanın en büyük limanlarından birini yaptılar. Farklı ülkelerde çok sayıda projeyi hayata geçiriyorlar. Yaklaşık 3 ay önce İzmir Alsancak Limanı'nı incelediler. Özkaynağı çok güçlü olan firma, İzmir'i yılda 10 milyon yolcunun geleceği bir kruvaziyer limanı haline getirmeyi planlıyor. İzmir bu sayede kurulduğu günden bu yana en güzel hizmeti görecek" dedi.
 
Firma yetkililerinin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceğini açıklayan Ozan, projeyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüşmek istediklerini ifoe etti. Ozan, Korelilerin Türkiye'yi sevdiğini belirterek, firmanın burada yatırım yapma arzusunun yüksek olduğunu söyledi.
 
Sağlık merkezi kuracaklar
 
Ozan, "Limanı gelir ortaklığı modeli ile işletmek istiyoruz. Hem biz hem devlet kazansın. İzmir, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sanayi ve ticaret şehri. Deniz sektöründe ve turizmde İstanbul'dan daha şanslı. Buraya daha fazla gemi gelir. Fakat bunun için altyapı yatırımlarını tamamlamak gerekiyor. Eğer limanı genişletemezseniz, otopark yapamazsanız, liman arkası bölgede kentsel dönüşümü tamamlamazsanız turist çekemezsiniz" diye konuştu.
 
Euera olarak temsilciliğini yaptıkları Güney Koreli Ssangyong'un Seferihisar'da termal sağlık ve tatil köyü projesi olduğunu, Hyundai firmasının da Ege'nin farklı bölgelerinde jeotermalden elektrik üretmeyi planladığını açıklayan Ozan, şu bilgileri verdi: "Ssangyong, Seferihisar'da 1500-2000 odalı uluslararası bir termal tedavi ve tatil köyü projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ön protokoller yapıldı. İmar problemleri bitince yatırıma başlayacaklar. Yatırımın tutarı 300 milyon dolar olacak. 3. Boğaz Köprüsü'nü yapan Hyundai firması da Ege'de farklı bölgelerde elektrik üretmek için 4 ruhsat aldı. Bu yatırımın tutarı da 3 milyar dolardan aşağı olmayacak."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim