• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Alsancak Limanı'nda vinç modernizasyonu

Alsancak Limanı'nda vinç modernizasyonu
Gemilerden konteyner tahliyesi yapan 5 adet vincin modernizasyonu ile ilgili sözleşme MLS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Özdemir ile TCDD Malzeme Daire Başkanı Mehmet Aksoy arasında imzalandı

İzmir Alsancak Limanı'nda yıllardır sorun çıkaran ve liman kullanıcılarının korkulu rüyası haline gelen vinçler sonunda yenileniyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla Alsancak Limanı'ndaki yatırımlar tüm hızıyla sürerken, şimde de 25 yıllık vinçlerin modernizasyonu ve revizyonu yapılacak. 5 adet vinç modernizasyonunun bir yıl sürmesi beklenirken, Alsancak Limanı İşletme Müdürü Turan Yalçın Liman için 300 milyon dolarlık yatırım yapıldığına işaret ederek, en önemli yatırımlardan biri olan 5 adet vincin yenilenmesi ile dünyanın önde gelen limanlarının hızına erişeceklerini kaydetti. Limandaki vinçlerin zaman zaman arızalanması nedeniyle yaşanan sıkıntılar daha önce Yeni Asır'da da çeşitli kereler manşet olmuştu.

BÜYÜK SIKINTI VARDI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) liman yenilenmesi ile ilgili yaptığı ihale geçtimiz günlerde gerçekleştirildi. Limandaki ihalelerden en kritik ve en büyüğü olan 5 adet, gemiden rıhtıma tahliye liman vinçlerinin yenilenmesi ihalesini MLS Holding'e bağlı Portunus Liman Grubu şirketlerinden MPS Makine kazandı. Sözleşme, MLS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Özdemir ile TCDD Malzeme Daire Başkanı Mehmet Aksoy arasında Ankara'da imzalandı.

Özelleştirme kapsamında yer alan İzmir Limanı'nda yeterli yatırım yapılmadığı için vinçler sürekli arıza yaparken, liman kullanıcıları bu yüzden büyük sıkıntı yaşıyordu. Son olarak Liman özelleştirilmesinin iptal edilmesinen ardından Ulaştırma Bakanlığı'nın limana yatırım kararı alması ile bugüne kadar bir çok düzenleme yapıldı. Yenileme çalışmaları kapsamında sıra, gemilerden limana konteyner tahliyesi gerçekleştiren 5 büyük vincin yenilenmesine geldi.

BİR YILDA BİTECEK

Alsancak Limanı İşletme Müdürü Turan Yalçın, vinçlerin revizyonu ve modernizasyonu ile limandaki işlem hızının katlanacağını açıkladı. Yalçın, "İhaleyi alan firma 1 yıl içinde vinçleri modernize edecek. Bu sayede dünyanın önde gelen limanlarının işlem hızını yakalayacağız" dedi. Limanda 5 adet vincin revizyon ve modernizasyonunu yapacak olan Portunus firmasının Satış Müdürü Önder Türker ise yapacakları çalışmaların sonunda Alsancak Limanı'nın ileri teknoloji ile donatılmış ve dünya standartlarında konteyner elleçleme performansına sahip vinçlere sahip olacağını kaydetti. Türker, "Alsancak Limanı'nın parlayan bir yıldız olması için takım halinde elimizden gelen en üstün çabayı sergileyeceğiz" diye konuştu.

Neler yapılacak?

* Gemiden rıhtıma tahliye liman vinçlerinin (STS) öncelikli olarak inceleme ve testleri 4 ayda tamamlanacak.

* Daha sonra vinçler tek tek revizyona alınacak.

* Vinçlerin üzerinde bulunan komponentlerin farklı noktalardaki atölyelerde tamir, değişim ve modernizasyonu yapılacak

* Vinçler daha sonra parçalar halinde Alsancak Limanı'na getirilip montaj işlemlerine başlayacak.

* Bundan sonraki süreçte, vinçler ayağa kaldırılıp, tüm kontrol ve testlerin akabinde, makineler tekrar çalışmaya başlayacak.

Kaynak: Yeni Asır

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim