• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Alsancak Limanı'ndaki üç otopark mühürlendi

Alsancak Limanı'ndaki üç otopark mühürlendi
İzmir Alsancak Limanı ve çevresinde Devlet Demiryolları Vakfı tarafından işletilen üç otopark, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mühürlendi.

İzmir Alsancak Limanı'nda otopark krizi çıktı. Kruvaziyer turlarla turisitlerin geldiği limanda, gümrüklü alan içinde, viyadüklerin altında ve Liman İşletme Müdürlüğü'nün hemen yanında yer alan üç otopark, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Konak Belediyesi zabıta ekipleri tarafından dün (salı) mühürlendi.

Bu durum limanda kriz yarattı. Bugün, çok sayıda turist getiren MSC Magnifica gemisinin İzmir'e geleceği ve turistlerin de mağdur olacağı gözönünde bulundurularak, mühür geçici olarak söküldü.

Sabah tekrar limana gelen zabıta ekipleri, Liman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek, otoparkın kapatılacağı kararını bildirdi. Kruvaziyer gemisinin kenten ayrılmasından sonra, liman içinde 2011 yılından bu yana ruhsatı olmadan Devlet Demiryolları Vakfı tarafından çalıştırılan otoparkın tekrar mühürleneceği belirtildi. Vakıf tarafından ruhsatsız çalıştırılan üç otoparka her gün ortalama giren araç sayısının bin ile bin 500 arasında değiştiği dile getirildi.

Ruhsatsız olduğu belirtilen otoparkın bulunduğu alana, özel araçların dışında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üstü açık tur otobüsleri, tur düzenleyen acentelere ait otobüsler ve bunun yanında taksiler yolcu almak için giriyordu. Son dönemde, gelen kruvaziyer gemisi sayısında azalma yaşanan Alsancak Limanı'ndaki otopark sorunun nasıl aşılacağı merak konusu oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim