• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

"Alsancak Limanı'nın Kaldırılması Mümkün değil"

"Alsancak Limanı'nın Kaldırılması Mümkün değil"
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Alsancak Limanı'nın kentin tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu ve başka bir yere taşınmaması gerektiğini dile getirdi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, son günlerde Aliağa Limanı'na taşınması gündeme gelen Alsancak Limanı'nın kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Alsancak Limanı hakkında verilecek kararın uzmanlarına danışılması gerektiğini ifade eden Ediz "Bu nedenle Alsancak Limanı hakkında ticaret işiyle çok yönlü ve çok farklı kulvarlardan nemalanan insanlardan uygun görüşlerin alınması lazım. Bireysel olarak, bir tarafın görüşüyle sonuçlanacak ve ona göre karar verilecek bir konu değil" diye konuştu.

Alsancak Limanı'nın Aliağa Petkim Limanı'na taşınması fikriyle Socar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş arasında başlayan tartışmalara Abdülaziz Ediz de katıldı. Alsancak Limanı'nın İzmir'in tarihinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Ediz "Uzun yıllardır dışarıdan gelen ürünlerin Anadolu'ya geçişi İzmir'den sağlanmıştır. Ege Bölgesi'nin ihracatı İzmir'den dışarıya açılmıştır. İzmir gerek ithalat gerekse ihracatta kapı görevi görmüştür. Alsancak Limanı'nın böyle bir tarihi misyonu var" dedi. 

Geçmiş yok sayılamaz

Alsancak Limanı'nın tarihi misyonunu ve geçmişini yok saymanının mümkün olmayacağını vurgulayan Ediz "Alsancak Limanı, en ilkel şekilde de ticaret yaptı, en modern şekilde de yapıyor. Alsancak Limanı'nın buradan kaldırılma gibi bir lüksünün olmaması gerekir. İnsanlar yaşadığı sürece Alsancak Limanı'nda ticaret devam eder. Alsancak Limanı'nın tarihten getirdiği özelliğinin yok edilmemesi gerekiyor. Alsancak Limanı Anadolu'nun ve Ege Bölgesi'nin dışarıya açılan ilk kapısıdır" dedi. 

Kruvaziyer turizmi

Aliağa Petkim Limanı'nın çok farklı konumda olduğunu sözlerine ekleyen Abdülaziz Ediz "Burada ağır yük gemilerinin taşıma organizasyonları yapılıyor. Alsancak Limanı'nda hem yük hem de yolcu taşımacılığını sürdürebilir" diye konuştu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim