• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Alstom ECO 122'yi piyasaya sundu

Alstom ECO 122'yi piyasaya sundu
Alstom, dünya genelindeki düşük rüzgarlı bölgelerde enerji verimini artırmak için, yüksek güç ile yüksek kapasite faktörünü1 birleştiren, 2.7MW’lık ECO 122 kara tipi rüzgar türbinini piyasaya sunduğunu duyurdu.

Alstom, dünya genelindeki düşük rüzgarlı bölgelerde enerji verimini artırmak için, yüksek güç ile yüksek kapasite faktörünü1 birleştiren, 2.7MW’lık ECO 122 kara tipi rüzgar türbinini piyasaya sunduğunu duyurdu.

ECO 122’nin lider verimliliği ve yüksek üretimi, düşük rüzgarlı bölgeler için yeni bir ölçüt belirlemektedir. Türbin, 7.5 m/s’lik rüzgar hızında, yılda 3.600 tam yük saate eşit, %42’ye varan oranda net bir rüzgar santrali kapasite faktörü sağlamaktadır. 2 MW ila 3 MW’lık türbin segmentinin en büyüğü olan 122 metrelik kanat çapı ve 11.700 m2’lik süpürme alanıyla, düşük rüzgarlı sahalarda, enerji verimini ve yatırım getirisini en üst düzeye
çıkarmaktarak müşteriler için yeni yatırım fırsatları yaratmaktadır.

Alstom Rüzgar İşkolu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alfonso Faubel şunları ifade etmiştir: “Araştırma ve yenilik, işimizin temelini oluşturmaktadır. ECO 122 ve ECO 100 platformundaki diğer türbinlerle birlikte, müşterilerimize yönelik değeri artırmak için yüksek güce ve yüksek verimliliğe sahip yeni nesil türbinleri geliştirme alanında lider konumdayız..Daha uzun kanatlar, daha fazla gücü daha etkin biçimde yakalamaktadır ve piyasadaki mevcut makinelerden daha büyük süpürme alanı ile ECO 122, dünya genelinde düşük rüzgarlı sahalar için yeni bir standart belirlemiştir.”

ECO 122, günümüzün 1.5 - 2 MW türbinlerine kıyasla, belirli bir arazi parçası üzerindeki rüzgar santralinde yaklaşık %25 oranında artan verim sağlamaktadır ve daha az sayıda türbin kurulması yeterli olmaktadır.

Örneğin, tipik bir düşük rüzgarlı sahada, piyasada mevcut altı adet 1.5 - 2 MW türbinin sağladığı yaklaşık yıllık 40 GWh düzeyinde üretim2 le kıyaslandığında, yalnızca beş adet ECO 122 türbin ile yılda 50 GWh  üzerinde üretim3

Kapasite Faktörü, bir rüzgar türbininin, belirli bir bölgede yılda ne kadar enerji ürettiğinin bir göstergesidir. Rüzgar hızı sabit olmadığından, rüzgar türbininin yıllık enerji üretimi, hiçbir zaman yılda toplam saatle çarpılan MW değeri kadar değildir. Kapasite faktörü, türbinin tam güç çıkışında, tam zamanlı olarak çalışması durumunda, yılda üretilen gerçek değerin maksimum teorik değere oranıdır.

2 GWh = Gigavat Saat. 1 GWh = bin megavat saat
3 GWh = Gigavat Saat. 1 GWh = bin megavat saat

ALSTOM - 3 avenue André Malraux - 92309 Levallois Perret Cedex sağlamak mümkün olacaktır.

Bu verim avantajı, aynı zamanda yatırım harcamalarında önemli düzeyde tasarruf anlamına gelmektedir. Tipik 1.5 - 2 MW makinelerin kullanıldığı bir santrale kıyasla, ECO 122 kullanılan bir rüzgar santrali, daha az sayıda temel, platform, yol ve kablo sayesinde, tesisin şalt tesisi ve altyapı maliyetlerini %10-15 oranında azaltabilir.

ECO 122, Alstom’un kanıtlanmış ECO 100 türbin platformundaki en son gelişmedir ve rüzgar türbini tasarımında 30 yılı aşkın deneyimin bir sonucudur. ECO 100 platformu, dünya genelinde şu anda 350 MW’ın üzerinde kurulu veya yapım aşamasında türbine sahiptir ve 2008 yılından bu yana kümülatif çalışma saati 200.000’in üzerindedir. Alstom rüzgar türbinlerinin tümü, benzersiz ve kendini kanıtlamış ALSTOM PURE TORQUE® rotor destek konseptini esas almaktadır. Bu konsept, dişli kutusunu yüklerden koruyarak, daha yüksek güvenilirlik ve daha düşük bakım masrafları sağlamaktadır.

İlk ECO 122, 2012 yılı ortalarında kurulacaktır ve ilk ticari teslimatlar 2013 yılının başlarında beklenmektedir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim