• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Alstom, Ko-Jenerasyon ihalesini kazandı

Alstom, Ko-Jenerasyon ihalesini kazandı
Alstom, Singapur’un Jurong Adasında yeni bir 800 MW’lik gaz-yakıtlı kombine çevrim ko-jenerasyon santralinin yapımını gerçekleştirmek üzere Sembcorp tarafından seçildi.

Yaklaşık 500 Milyon €’luk bir proje

Enerji santrallerinin anahtar teslim tedariki konusunda bir küresel lider konumunda olan Alstom, Singapur’un Jurong Adasında yeni bir 800 MW’lik gaz-yakıtlı kombine çevrim ko-jenerasyon santralinin yapımını gerçekleştirmek üzere Sembcorp tarafından seçildi.

Santralin yapımı her biri 400 MW’den oluşan iki etap halinde gerçekleştirilecek. Her iki etap için EPC (Mühendislik, Satınalma ve Yapım) yaklaşık 500 milyon € değerinde olup her bir etap için tüm ünitenin ve bir GT26 gaz türbini, buhar türbini, turbo jeneratör, ısı geri-kazanım buhar jeneratörü ve ALSPA Seri 6 entegre kumanda sistemi dahil olmak üzere tüm ilgili teçhizatların tedarikini içeriyor.

Birinci etap (400 MW) için sözleşme imzalanmış olup yaklaşık 300 Milyon € değerinde ve 18-yıllık bir bakım sözleşmesini içeriyor.

Bu yeni santralle birlikte, Sembcorp Singapur’daki 1,600 MW’nin üzerindeki üretim kapasitesini takriben iki katına çıkaracak ve Singapur’un enerji piyasasındaki konumunu güçlendiriyor. Elektrik temin etmenin yanı sıra, yeni enerji santrali, Jurong Adasında yer alan petrokimya ve kimyasal üretim endüstrilerine buhar temin edecektir. Alstom’un Sembcorp ile güçlü bir ilişkisi bulunuyor ve Singapur’un ilk ko-jenerasyon santrali olan ve ticari işletmeye 2001’de başlayan şirketin mevcut Sembcorp gaz-yakıtlı ko-jenerasyon santralinin yapımını gerçekleştiriyor.

Alstom Power Başkanı Philippe Joubert, “Sembcorp için bu yeni sipariş, teçhizatlarımızın performans, güvenilirlik ve emre amadeliğinin bir kanıtıdır” şeklinde konuştu ve sözlerine şöyle devam etti: “Alstom’un bölgedeki kombine çevrim enerji santralleri konusundaki rekabet gücünün ve anahtar teslim enerji santralleri temin etme ve servisini gerçekleştirme kabiliyetimizin altına çizen yeni bir kilometretaşıdır.”

Alstom’un GT26 gaz türbinine dayalı kombine çevrim teknolojisi, halihazırda mevcut olan en verimli ve güvenilir teknolojiler arasında yer alıyor. Baz yükünde işletimde ve kısmi yükte işletimde yüksek esnekliği ve verimliliği sayesinde GT26, Singapur’un rekabetçi elektrik piyasasına kusursuz bir şekilde adapte edilmiş olup Alstom’un müşterilerinin talep doğrultusunda işletmelerini şekillendirmelerine ve böylece karlarını maksimum düzeye çıkarmalarına imkan tanıyor.

Singapur’un kurulu elektrik üretim kapasitesi 11 GW olup pik saatlerde 6.5 GW’lik talebe ulaşılmaktadır. Ülke, elektrik şebekesinin güvenilirliğini sağlamak için sağlıklı bir rezerv kapasitesine sahiptir. Singapur’un enerji üreticilerinin birçoğu, 2013’ten itibaren yeni sıvı doğal gaz (LNG) terminalinden gaz satın almaya teşvik edildikten sonra mevcut kapasitelerini yeni kapasitelerle artırıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim