• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

Altay Tankı güç grubu üretimine talipler

Altay Tankı güç grubu üretimine talipler
Hedefimiz, 2023 yılına varmadan pazar lideri olmak. Avrupa ’da ciddi bir ihracatçı marka haline gelmeyi amaçlıyoruz

2004’te ikinci özelleştirme ihalesi sonucunda Albayrak Grubu şirketlerinden Alçelik tarafından satın alınan Tümosan gözünü pazar liderliğine dikti. Kendi traktörü üzerinde kendi motorunu kullanan Tümosan, 2023’e varmadan pazar lideri olmayı hedefliyor. Şirket, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 8 aylık verilerine göre yüzde 15’lik pazar payıyla sektörde ikinci sırada bulunuyor.

 
Tümosan’ın Konya ’daki fabrikasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Genel Müdür Kurtuluş Öğün, şirketin bu yılın ilk dokuz ayında cirosunu yüzde 49,6 arttırarak 302.4 milyon liraya çıkardığını, net kârını ise yüzde 105,5 arttırarak 41.1 milyon liraya yükselttiğini söyledi.
 
Avrupa ’da ciddi bir ihracatçı marka haline gelmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.Son üç yılda sektörde 100 beygir gücünün üzerindeki traktör satışlarının arttığını, ancak bu segmentteki yabancı menşeli traktörlerin yedek parça ve servis maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle Türkiye’de yaygınlaşamadığını belirten Öğün, bu nedenle yüzde 100 yerli traktör üretiminin öneminin altını çizdi. 
 
Öğün, “Tümosan olarak bu açığı kapatmak üzere İTÜ Teknopark bünyesinde sürdürdüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız son aşamasına geldi. Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli traktörlerini üretecek altyapıya sahibiz” dedi. Öğün ayrıca, 2015 sonu itibariyle kamyon ve otobüslerde kullanılacak motorları üretebileceklerini belirtti. Necmettin Erbakan’ın Tümosan’ı savunma sanayiine yönelik kurduğunu hatırlatan Öğün, Otokar’ın yaptığı Altay Tankı’nın güç grubunun üretimine talip olduklarını ve bunu yapmaları durumunda savunma sanayinde ileri bir adım atabileceklerini söyledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim