• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Altepe: BHY için son aşamaya gelindi

Altepe: BHY için son aşamaya gelindi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Hava Yolları'nın (BHY) kurulmasıyla ilgili görüşmelerin son aşamaya geldiğini belirterek, şirketin öncelikli hedefini de gösterdi.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Hava Yolları'nın (BHY) kurulmasıyla ilgili görüşmelerin son aşamaya geldiğini belirterek, ''Bursa üzerinden tüm Arap ülkelerine seferler düzenlenecek. Bu seferlerde, Yenişehir Havaalanı kullanılacak'' dedi.
 
Geleneksel sünnet şölenine katılmak için Makedonya'nın Üsküp şehrine giden Altepe, burada yaptığı konuşmada, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Genel Sekreteri ile yürütülen Bursa Hava Yolları görüşmelerinin son aşamaya geldiğini söyledi.
 
Hava yolları çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütüldüğünü hatırlatan Altepe, ''Bursa Hava Yolları ile ilgili görüşmeler son aşamaya geldi. Adı, Bursa Hava Yolları ya da Bursa Airlines olacak'' dedi.
Hava yolları şirketinin yüzde 50'sinin Araplara ait olacağını dile getiren Altepe, ''Dolayısıyla Arap Birliği Turizm Teşkilatı'na üye olan 22 ülkenin ortaklığı olacak. Bursa'da da Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve isteyen tüm yatırımcılar ortak olabilecek'' şeklinde konuştu.
 
İlk etapta 5 büyük uçak alınacağını dile getiren Altepe, ''Bursa üzerinden tüm Arap ülkelerine seferler düzenlenecek. Bu seferlerde, Yenişehir Havaalanı kullanılacak. Mesela, Araplar, Maldiv adalarına seferler istiyor. Bursa'dan, Arap ülkeleri üzerinden Maldivler'e seferler düzenlenecek'' ifadelerini kullandı.
Altepe, Bursa'nın hava yolları için geç kaldığını belirterek, ''Önemli olan Yenişehir Havaalanı'nın boş kalmaması ve Bursa'nın dünya ile hava yolu bağlantısının kurulması'' dedi.
 
Bursa'dan talepler olduğunu bildiren Altepe, yolcu sıkıntısının çekilmeyeceğini tahmin ettiklerini, Arapların da bu işe girmeleri halinde başarılı olunacağını kaydetti.
 
-Bursa'da deniz yolu ulaşımı için gemi alındı-
 
Bursa'nın deniz yolu ulaşımı çalışmalarının da son hızla devam ettiğini vurgulayan Altepe, ''Şansımız yaver gitti, çok uygun fiyata icradan gemi aldık. Geminin tüm aksamı yenilenmiş, okyanus şartlarına dahi dayanıklı'' dedi.
 
Altepe, diğer gemiyi almak için görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, ''Gemi alımı tamamlandığında seferlere başlayacağız. Bursa kadar İstanbullular da bunu istiyor'' diye konuştu.
 
Bursa'nın hem havada hem de karada ulaşımını, bu çalışmalarla en üst düzeye çıkartacaklarını anlatan Altepe, bu durumun şehrin turizm ve ekonomik kalkınmasına da ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.
Üsküp'te geleneksel hale gelen sünnet şöleni kapsamında, 250 çocuğun sünneti gerçekleştirilecek ve Osmanlı'dan kalan Gazi Baba Türbesi ve Rufüi Tekkesi'nin restorasyon çalışmaları başlatılacak.
 
www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim