• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarım projesi tamamlandı

Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarım projesi tamamlandı
Antalya'ya yapılacak Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarım projesine göre liman, Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü yer ile Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri arasındaki deniz alanına konuşlandırıldı.

Antalya'ya yapılacak Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarım projesinin tamamlandığı bildirildi. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkililerinin 24 Temmuz'da Antalya'ya gelerek yat limanları konusunda inceleme yaptığı belirtildi.

Elvan'ın projeleri arasında yer alan Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarım projesinin tamamlandığı vurgulanan açıklamada, bunun, bakanlık yetkililerince Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına verildiği ifade edildi.

Projede Altın Portakal Yat Limanı'nın, Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü yer ile Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri arasındaki deniz alanına konuşlandırıldığı kaydedilen açıklamada, "Ayrıca Kopak Çayı Yat Yanaşma Yerleri ile Acısı Deresi Yat Yanaşma Yerleri hakkında da bakanlık ve belediye yetkilileri bir değerlendirme yaptı" bilgisi verildi.

Kruvaziyer limanında gelinen aşama değerlendirildi

Bakanlık yetkililerinin kentteki incelemeleri sırasında gündeme gelen bir diğer konunun Antalya Kruvaziyer Limanı Projesi olduğuna işaret edilen açıklamada, yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi planlanan ve ön projeleri bakanlık tarafından hazırlanan projeye ait uygulama imar planı, ÇED ve fizibilite etüdü çalışmalarının Büyükşehir Belediyesince yürütüldüğü belirtildi.

İmar planı ve fizibilite etüdü için 5 Haziran'da belediye tarafından ihaleye çıkıldığı ve sürecin devam ettiği anımsatılan açıklamada, "Bu sürecin tamamlanmasının ardından işin yapım ihalesine bakanlık tarafından çıkılacak. Bu konuda gelinen aşamalar hakkında bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri durum değerlendirmesi yaptı, görüş alışverişinde bulunuldu" ifadeleri kullanıldı.

Alanya ve Gazipaşa'da inceleme

Bakanlığın oluşturduğu teknik heyetin, 2010'da yap-işlet-devret modeliyle işletmeye açılan Alanya Yat Limanı'nı ziyaret ettiği bildirilen açıklamada, ardından heyetin, Gazipaşa Yat Limanı inşaatında yer alan ve ihalesi 26 Ağustos'ta yapılacak "Hacımusa Deresi Koruma Mendireği İnşaatı"nı incelediği kaydedildi.

Açıklamada, mendireğinin yapımıyla, taşkınlardan etkilenen Gazipaşa Yat Limanı inşaatının devamı ve işletmeye açılmasının sağlanacağı vurgulandı.

Kumluca'da yer tespiti yapıldı

Bakanlık heyetinin, Kumluca Adrasan Koyu'nda incelemelerde bulunduğu, buradaki küçük tekne yanaşma alanı için yer tespiti gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, ön proje ve çalkantı etütlerinin ardından bakanlığın ÇED, imar planı ve fizibilite çalışmalarını yaptıracağı ifade edildi.

Açıklamada, bakanlık yetkililerinin, Kumluca'daki temaslarının ardından Demre Yat Limanı, Demre Kruvaziyer Limanı'nın yapılacağı alan ve Kaş Yat Limanı'nda incelemelerde bulunduğu bildirildi.

1-110.jpg2-123.jpg3-084.jpg4-049.jpg5-023.jpg6-018.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim