• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

ALTO, Yunan İş Dünyasını Ağırlayacak

ALTO, Yunan İş Dünyasını Ağırlayacak
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Üyeleri ‘Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda Midilli Ticaret Odası üyeleriyle bir araya gelecek.

04-07 Aralık tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek olan Turizm Fuarında Yunanlı işadamları ile bir araya geleceklerini bildiren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Fuara katılım için Türkiye’ye gelecek olan Yunanlı işadamlarını Aliağa’ya getireceklerini ve Aliağa sanayi bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaları gezdireceklerini söyledi.

Teklif Sunulacak

Yunanistan’dan gelecek heyete Aliağa demir çelik bölgesindeki üretimi, yerinde göstereceklerini ifade eden Başkan Saka, “ Konuklarımıza buradaki sanayi bölgelerimizi, fabrikalarımızı gezdireceğiz. Bizim organize sanayi bölgemizde balık kutusu üreten fabrikamız var. Bilindiği üzere Midilli adasında da sürekli balık avcılığı yapılıyor. Dolayısıyla ellerinde fazlasıyla balık var. Bunlar Atina’dan getirtecekleri balık kutularını buradan daha uygun fiyata alabilirler. Öte yandan Motor yağları, makine yağları üreten fabrikalarımızın ürünlerini de konuklarımıza sunacağız” dedi.

Almanya - Fransa Örneği

Ülkeler arasında ki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi noktasında; merkezi hükümetlere büyük görevler düştüğünü belirten ALTO Başkanı Adnan Saka, şunları söyledi: “Ülkeler arasında gümrük tarifeleri ve vize gibi sorunlar karşılıklı olarak çözüme ulaştırılmalıdır. Zira şunu da bilmek lazım Yunanistan’ın eskiye göre vize konusunda daha toleranslı davrandığını ve vatandaşlarımıza daha kolay vize verdiğini gözlemliyoruz. Ama bunun diğer ayaklarının da tamamlanması gerekmektedir. Çünkü biz çok yakın bir yerde komşu ülkeyiz. Almanya ve Fransa’nın birbiri ile yaptığı ticaret gibi bizde çok kısa zaman içerisinde çok rahat bir şekilde ticaret yapabilir hale gelmeliyiz”

"Lojistik Zirvesi Uzun Vadede Fayda Sağlayacak"

Kısa bir süre önce Aliağa Ticaret Odası’nın Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi iş birliğinde düzenlediği Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’ni de değerlendiren Başkan Saka, “Bu zirveyi yaparken biz şunu gördük. Zirvenin 2.sini yaparken daha fazla zorlanmamıza rağmen zirvenin 1.sine göre daha faydalı bir zirve gerçekleştirdik. Zirvenin 2.sinde yetkili kişilerin konuşması, konularında uzman kişilerin konuşması zirveye ne kadar büyük bir fark getirdiğini gördük. Bizim toplantımızda bilhassa lojistik ve liman yönetiminde söz sahibi, bilgi sahibi ve yönetmelikleri hazırlayan kişiler vardı. Bu kişilerin konuşmalarında belirttikleri gibi gerçekten Aliağa’nın çevresi ve konumu hakkında bilgi sahibi olduğunu gördük. Bu yetkili kişilerin alacağı tedbirler ile çok daha iyi, çok daha sağlıklı işlere devam edeceğimizi gördük” diyerek, yapılan toplantıların kısa vadede faydası olmasa bile uzun vadede faydalı olabileceğini vurguladı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim