• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

AMAC Aerospace, özel uçak da satacak

AMAC Aerospace, özel uçak da satacak
Dünyanın 2. büyük 'özel uçak bakım ve modifikasyon' şirketi AMAC Aerospace, 10 milyon dolar yatırımla İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hangarını hizmete soktu. Şirket burada özel uçak da satacak.

 

Dünyanın 2. büyük "özel uçak bakım ve modifikasyon firması" AMAC Aerospace Türkiye’deki kuruluşunu gerçekleştirdiği lansmanda havacılık camiasını bir araya getirdi. Atatürk Havalimanı Özel Hangarlar Bölümü’nde bulunan AMAC hangarında gerçekleşen açılışta aynı zamanda AMAC’ın Türkiye ve Ortadaoğu satış ve bakım haklarını elinde bulundurduğu 6 kişilik Pilatus PC-12 NG özel jetlerinin de tanıtımı yapıldı. 
 
Türkiye önemli pazar!
 
Merkezi İsviçre’nin Basel şehri olan Amac Aerospace'in Grup CEO’su Kadri Muhiddin, Türkiye’nin kendileri için gelişen önemli bir pazar olduğuna işaret ederek, "Türkiye’yi Ortadoğu ve Kuzey Afrika çalışmalarımız için merkez nokta seçtik. Burada hem iş jet sahiplerine aradıkları kaliteli bakım hizmetini sunacağız, hem de Pilatus PC-12 NG özel jetlerinin satışını gerçekleştireceğiz. Pilatus 12 NG jetleri iş adamları için vazgeçilmez bir kalite ve konfor sunuyor” dedi. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal da, konuşmasında şunları söyledi. “Atatürk Havalimanı’na günde 1000 uçak iniş kalkış yapıyor. Şu anda da bu uçakların gürültüsünü duyuyoruz. Bu gürültü bizi memnun ediyor. Böyle önemli bir havalimanında Amac Aerospace’in yer alması ve yapacağı faaliyetler de büyük önem taşıyor. Türk Sivil havacılığına hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
 
Cirosu 300 milyon dolar
 
Merkezi İsviçre’nin Basel şehri olan firma Basel'deki hangarlarında sadece özel jetlerin değil B777-200/300, B747-800 gibi geniş gövdeli uçakların iç VIP tasarımlarını da isteğe uygun olarak yapıyor. Globalde 525 çalışanı olan ve 2011 yılı cirosu 300 milyon dolar olan Amac Aerospace, önümüzdeki 3 yıllık süreçte toplam 1 milyar dolarlık sipariş anlaşması imzalamış durumda. Türkiye’de ilk yıl için 25 çalışanla start verecek firmanın Türkiye’ye ilk yıl yaptığı yatırım rakamı 10 milyon dolar... 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim