• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Amasra'ya 80 yat kapasiteli iskele projesi

Amasra'ya 80 yat kapasiteli iskele projesi
Bartın'ın tarihi ve doğa güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesinde, yapımına başlanan 80 yat kapasiteli yolcu iskelesinin tamamlanmasıyla yılda 200'ü aşkın yatın burada demirlemesi bekleniyor.

Amasra'ya 80 yat kapasiteli iskele projesi

Bartın'ın tarihi ve doğa güzellikleriyle ünlü Amasra ilçesinde, yapımına başlanan 80 yat kapasiteli yolcu iskelesinin tamamlanmasıyla yılda 200'ü aşkın yatın burada demirlemesi bekleniyor. 

Denize doğru uzanmış burun, burnun iki yanında korunaklı birer liman görevi gören iki koy ve bağımsız adaları ile eşsiz görsel güzelliğe sahip Amasra, bölgede yat turizminin de gelişmesine öncülük ediyor. 
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, dünyadaki küresel ısınmanın deniz ve doğa güzelliğinin yanı sıra tarihi yapısıyla ilçeyi daha cazip ve avantajlı hale getirdiğini söyledi. 

Özellikle yaz aylarında ABD, Avusturya, İngiltere, Yunanistan, Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerden gelen yatların ilçede demirlediğini anlatan Timur, şu bilgileri verdi: 

"Çevresel Etki Değerlendirme süreci tamamlanarak ihalesi yapılan yolcu iskelesi için ilk kazma vuruldu. İskelede yolcu gemilerinin yanı sıra 80 yatın yanaşabileceği alanlar olacak. Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünce hazırlanan projenin ihalesinin yapılmasının ardından ilgili firma çalışmalara başladı. Projeyle tekne ve gemilerin yanı sıra yatlara da su, elektrik, akaryakıt ve internet gibi hizmetler verilecek. Bu bağlamda bölgede büyük oranda ekonomik hareketlilik ve istihdam artışının olması bekleniyor. Amasra, yatların ve teknelerin güvenle barınabilecekleri ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir liman haline gelecek. Ankara'ya en yakın deniz konumundaki ilçemiz bu kentteki tekne sahiplerinin tercih edeceği de en yakın yer olacak. Çünkü, yat sahipleri genellikle İstanbul'daki marinaları kullanıyorlar. Ankara'ya 3 saat uzaklıktaki Amasra'ya yatlar çok rahat bırakılabilecek. Batı Karadeniz'in en büyük iskelesi, bölgemizi yat turizmine açacaktır." 

- Çalışmalar 2013'te tamamlanacak- 

Çalışmaların 2013'te tamamlanmasıyla iskeleyi belediyenin işleteceğini anlatan Timur, "Genellikle Bodrum, Ayvalık ve Marmaris'te konaklayan yatlar için Karadeniz ilgi odağı olacak. Çünkü, Ege ve Akdeniz'e göre daha bakir. Sinop'a kadar bu şekilde yat yanaşma iskelesi yok. Dolayısıyla ilçemizde yapımına başlanan iskele, Karadeniz'de gezen tekneler için önemli bir konaklama yeri teşkil edecek" dedi. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da 4 milyon 833 bin lirayla mal olacak projenin Batı Karadeniz kıyı koridorunun Amasra-Sinop arasında uzanan yaklaşık 500 kilometre uzunluğundaki bölümünde turizmin gelişmesine katkı sağlayacağını bildirdi. 

Çalışmaların liman kapasitesinin arttırılmasının yanında gemi ve teknelere hizmet verilmesine imkan tanıyacağını vurgulayan Tunç "Amasra Yolcu İ skelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri'nin yapılmasıyla yerli ve yabancı turistler deniz yolu ile de ilçemize gelebilecektir. Bartın'ın yanı sıra bölge turizmine önemli katkı sağlayacak olan projenin hayata geçirilmesiyle bakir Karadeniz kıyıları yatlarla şenlenecektir" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim