• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Amatör tekneler daha sıkı denetlenecek

Amatör tekneler daha sıkı denetlenecek
Doğu Akdeniz Üniversitesi Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Hakan Öniz, kıyılarda faaliyet gösteren amatör teknelerin daha sıkı denetleneceği uyarısında bulundu.

Amatör tekneler daha sıkı denetlenecek

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi (DAÜ-SAGAM) Başkan Yardımcısı Hakan Öniz, denizde can güvenliği (SALOS) uluslararası konvansiyonu kuralları çerçevesinde kıyılarda faaliyet gösteren amatör teknelerin daha sıkı denetleneceği uyarısında bulundu.

Öniz, Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından verilen bilgiye göre ticari olmayan 24 metreden küçük teknelerde yapılacak denetimlerde amatör denizci belgesi, kısa mesafe telsiz operatörü belgesi, denize elverişlilik ve tonilato belgeleri, telsiz ruhsatı (gerekliyse), belgelerde kayıtlı olan can simidi ve can yeleği sayıları ve nitelikleri, yangın söndürücüleri ve yangın söndürme sistemleri, bayrak ebadı ve görünüşü, seyir fenerleri, tekne küçük ise ışık gibi önemli konular sıkı bir şekilde kontrol edileceğini kaydetti.

Öniz, her türlü özel tekneleri, özel yatları, ticari amacı olmayan gezi, eğlence, spor, amatör balıkçılık gibi faaliyetlerde kullanılan tekneleri kullanmak için amatör denizci belgesi alma zorunluluğunun olduğunu belirterek, telsiz bulundurması gereken teknelerde de telsizi kullanmak için kısa mesafe telsiz operatörü belgesi almanın ayrı bir zorunluluk olduğunu ve her iki eğitim programının Yakın Doğu Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde verilmekte olduğunu kaydetti.

Öniz, söz konusu eğitim programlarından alınacak belgelerle boyu 24 metreye kadar olan KKTC ve yabancı bayraklı özel tekneleri bütün dünyada ve uluslararası sularda kullanmanın mümkün olacağını kaydetti. Öte yandan, Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, TC Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, KKTC’deki amatör denizciliğe destek vermek amacıyla DAÜ tarafından yeni bir amatör denizci ve kısa mesafe telsiz operatörü eğitimi açılmasını onayladı. DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen bu eğitim programı önümüzdeki hafta içinde başlayacak. Ocak ayı içinde TC Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı’ndan bir heyet gelerek kurslara katılanların sınavlarını yapacak. KKTC, uluslararası arenada tanınmadığı için denizcilikle ilgili uluslararası faaliyetler Türkiye üzerinden yürütülüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim