• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ambarlı Limanı'nda kaçakçılık operasyonu

Ambarlı Limanı'nda kaçakçılık operasyonu
Ambarlı Limanında düzenlenen operasyonda piyasa değeri 20 milyon lira olan 23 bin kaçak cep telefonu, 5 milyon kutu kaçak cinsel içerikli ilaç ve 2 bin çanta ve saat ele geçirilirken, 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, piyasa değeri 20 milyon lirayı bulan kaçak eşya ele geçirildi. İstanbul Ambarlı Gümrük Limanı'nda düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 20 milyon lira olan 23 bin kaçak cep telefonu, 5 milyon kutu kaçak cinsel içerikli ilaç ve 2 bin çanta ve saat ele geçirildi. Liderliğini gümrük müşavirinin yaptığı iddia edilen 20 kişilik çete çökertildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bir istihbarat sonrasında Ambarlı Gümrük Limanı'na operasyon düzenledi. Çin'den gemi ile getirilen konteynerde yapılan incelemede, gümrük ve taşıma evraklarında şarj cihazı ve kulaklık olarak beyan edilen eşyaların içerisinden 23 bin cep telefonu, 5 milyon kutu cinsel içerikli ve zayıflama ilaçları ile 2 bin adet çanta, çok miktarda MP3 ve saat ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarda yurda kaçak olarak sokulmak istenirken yakalanan 23 bin adet kaçak cep telefonlarının tamamımın Telekomünikasyon Kurumu'na kayıtlı ve açık oldukları belirlendi. Şebeke elemanlarının kaçak cep telefonlarına eski cep telefonlarının İMEİ numaralarını kopyaladıkları öğrenildi. Operasyonda ele geçen zayıflama ilaçlarının içerisinde ise Türkiye'de kullanımı yasak olan ilaçlar olduğu belirtildi.

Çalışmalar sonucunda son yılların en büyük kaçakçılık olayını gerçekleştiren şebekenin liderliğini Gümrük Müşaviri M.B.'nin yaptığı öne sürülürken 20 kişinin ise daha önceden kaçakçılık suçlamasıyla tutuklandığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim