• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Ambulans hava taşıtları cep yakacak

Ambulans hava taşıtları cep yakacak
Eğer bu raporu ibraz edemezler ise vatandaş öyle bir fiyat ödemek zorunda kalacak ki adeta cep yakacak...

 

Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yerleşim yeri dışına ticari taksi, tarifeli uçak, uçak ambulans veya helikopter ambulans gibi araçlarla çıkarılması halinde bu kişilerden normal taşıt ile seyahat edememe gerekçeleri ve taşıt tipinin belirtildiği sağlık kurulu raporu istenecek. Eğer kişi bu raporu ibraz edemezse, uçak ambulans ücretleri turbo prop motorlu ambulans uçağı için gidiş dönüş hesap edilmek suretiyle uçuş saati başına KDV hariç 2 bin TL, jet motorlu ambulans uçağı için KDV hariç 3 bin 500 TL, yurt dışı uçuşlar için 4 bin TL, helikopter ambulans ücreti olarak ise KDV hariç bin 500 TL ödemek zorunda kalacak.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile sağlık yardımları SGK tarafından karşılanan ve kapsam maddesinde tanımlanan kişilerin, Kurumca finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri, yol, gündelik ve refakatçi giderlerinden yararlanma esas ve usulleri ile bu hizmetlere ilişkin Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen Kurumca ödenecek bedellerin bildirilmesi amaçlanıyor. Tebliğ, genel sağlık sigortasından yararlandırılan kişilerin tamamını kapsıyor.
 
DENİZ AMBULANS ÜCRETİ BİN 500 TL
 
Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yerleşim yeri dışına mutat taşıt dışı araç (hava ambulans, ticari taksi, tarifeli uçak vs.) ile sevk edilmeleri halinde hastanın, mutat taşıt dışı araçlarla yapılan sevklerde mutlaka bilet veya fatura ibrazı zorunlu olacak.
 
Bilet veya fatura ibraz edilememesi halinde mutat taşıt bedeli üzerinden ödeme yapılacak. Ayrıca hastanın sevk edilen kurumca, hastalığın ne olduğu, mutat taşıt aracı ile seyahat edememe gerekçeleri ve taşıt tipinin belirtildiği sağlık kurulu raporu düzenlemesi gerekecek.
 
Buna göre, uçak ambulans ücretleri turbo prop motorlu ambulans uçağı için gidiş dönüş hesap edilmek suretiyle uçuş saati başına KDV hariç 2 bin TL, jet motorlu ambulans uçağı için gidiş dönüş hesap edilmek suretiyle uçuş saati başına KDV hariç 3 bin 500 TL, yurt dışı uçuşlar için 4 bin TL, helikopter ambulans ücretleri ise tek motorlu ambulans helikopter için gidiş dönüş hesap edilmek suretiyle uçuş saati başına KDV hariç bin 500 TL, çift motorlu ambulans helikopter için gidiş dönüş hesap edilmek suretiyle uçuş saati başına KDV hariç 2 bin 750 TL, deniz ambulans ücretlerinde ise deniz ambulansı için gidiş dönüş hesap edilmek suretiyle seyir saati başına KDV hariç bin 500 TL ve cenaze nakil aracı ücretleri ilgili belediye tarafından onaylanan ücret tarifesi üzerinden fatura tutarını aşmamak kaydıyla Kurumca karşılanacak. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim