• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

American Airlines 260 adet Airbus alıyor

American Airlines 260 adet Airbus alıyor
Amerika merkezli küresel havayolu şirketi Airbus’ın en çok satan tek koridorlu uçaklarının en son müşterisi oldu.

American Airlines 260 Airbus A320 ailesi uçağı alıyor

Amerika merkezli küresel havayolu şirketi Airbus’ın en çok satan tek koridorlu uçaklarının en son müşterisi oldu.

Airbus ve AMR Corporation’ın bir alt şirketi olan American Airlines 260 adet modern ve yakıt tasarrufu sağlayan Airbus A320 Ailesi uçağı için kesin siparişe imza attı. Kontrat havayoluna A319, A320 ve A321 uçaklarından istediğini seçme esnekliğinin yanı sıra 130 uçağı da Airbus’ın yeni motor opsiyonu (neo) ile sunuyor. 260 uçağın tümü de yakıt tasarrufu sağlayan ve “Sharklet” olarak adlandırılan kanatçıklara sahip olacak.

Airbus ve American Airlines arasında imzalanan anlaşma bugün havayolunun merkezi olan Dallas’da duyuruldu. Havayolu uçaklar için hangi motorları seçeceğini ise daha sonra duyuracak.

AMR ve American Airlines Başkanı Tom Horton: “Filomuzu modernleştirme stratejimiz doğrultusunda Airbus tek koridorlu uçaklarını filomuza eklemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. A320 Ailesi uçakları yakıt tasarrufu da dahil birçok operasyon maliyetini düşürmenin yanı sıra yolcularımızın seyahat deneyimini geliştirmemize yardımcı olacak. Airbus’la başarılı bir ortaklık kurmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Airbus Başkanı ve CEOsu Tom Enders: “American Airlines’ın küresel müşteri portfolyomuza katılmış olmasından dolayı inanılmaz derecede mutlu ve gururluyuz. American’ın siparişi sürekli geliştirdiğimiz tek koridorlu uçaklarımıza duyulan güvenin bir kez daha altını çizmiş oldu. Tüm Airbus ekibi olarak A320 Ailesi uçaklarımızı American Airlines renklerinde görmeyi ve de American ailesi ve yolcularına endüstrideki en iyi destek ve hizmeti sağlama sözümüzü yerine getirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

A320 Ailesi, tek koridorlu uçak pazarında referans noktası olarak kabul ediliyor. Uçaklar şu anda var olan en yeni teknolojiye sahip olmanın yanı sıra en geniş ve konforlu kabin ile en yüksek operasyonel ortak kullanım özelliklerini sunuyor. Yüzde 99.7 güvenirlilik ve uzatılmış servis periyodları ile A320 Ailesi uçakları günümüzdeki en düşük operasyon maliyetine sahip tek koridorlu uçaklardan oluşuyor. 4700den fazla A320 Ailesi uçağı bugün çeşitli havayolları tarafından kullanılıyor.

2010 yılında lansmanı yapılan A320neo ise Airbus’ın en son ürünü. Bu yeni A319, A320 ve A321 modelleri 2 yeni motor opsiyonu – Pratt & Whitney’den PurePower PW1100G ya da CFM International’dan LEAP-X – ile sunuluyor. Bu yeni motorlar “Sharklet”ler ile birleşince yakıt kullanımını yüzde 15 düşürüyor ve uçak başına yıllık karbon dioksit salınımını 3600 ton azaltıyor. Eski nesil dar gövdeli uçaklar ile karşılaştırıldığında ise yakıt tasarrufu yüzde 30a kadar çıkabiliyor. Geçtiğimiz Aralık ayındaki lansmanını takiben neo bugüne kadar 1200e yakın sipariş aldı.

Dünyanın önde gelen uçak üreticisi olan Airbus, 100 ile 500 koltuk kapasiteli uçak pazarında en modern ve kapsamlı uçakları aile konseptinde sunuyor. Bugüne kadar 10,700den fazla Airbus uçağı için 440 havayolu ve operatör sipariş verdi ve şirketin kurulduğu 70li yıllardan günümüze kadar 6,700 uçak sahiplerine teslim edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim