• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

American Airlines'da marka değişimi

American Airlines'da marka değişimi
American Airlines, 1934 yılına kadar giden köklü tarihiyle, halen faaliyette olan havayolu şirketleri arasında en eski olanlarından bir tanesi.

Şirket, 2001 yılı sonrasında yaşanan büyük kriz dönemini kendi ayakları üzerinde durarak atlatmayı başarsa da, 2011 yılının sonlarına doğru Chapter 11 kapsamına girmek zorunda kalmıştı.Bu çok gelişmenin ardından tepeden tırnağa bir yenilenme sürecine giren American Airlines, yakın bir gelecekte iflas korumasından çıkmayı hedefliyor.

Adı uzun zamandır US Airways ile birlikte anılmakta olan şirketin önümüzdeki dönem stratejisinin ne olacağı gerçekten merak konusu.Yoluna her ne şekilde devam edecek olursa olsun, yeni dönemde American Airlines’ın yeni bir marka imajı olacağı kesinleşti.Bizzat şirketin CEO’su Tom Horton‘un yer aldığı bir video ile tanıtılan yeni marka imajı, adeta bir efsane haline gelen American Airlines logosu ve uçak tasarımını sevenleri üzebilir.Logo en son 1968 yılında yenilenmişti.

Uçakların dış tasarımında ise sıra dışı bir yol takip ediliyordu. Uçaklar boyanmak yerine parlatılıyordu. Gümüşî görünümlü American uçakları, gittikleri her havalimanında kolayca fark ediliyordu.

Kamuoyuna dün sızan ilk fotoğraflara göre şirketin uçaklarının dış tasarımı tamamen değişmiş durumda.Yeni tasarımla göklere merhaba diyen ilk uçak, bir Boeing 737-800 oldu.

Mevcut tasarımdaki kırmızı renkli “American” yazısının yerini, pencereleri de kaplayacak şekilde daha büyük bir fontla yazılan gri renkli “American” ibaresi almış.İbarenin başında ayrıca yeni logo yer almakta.Uçağın gövdesinde ise klasik parlak metal yerine, beyaz renk tercih edilmiş.Yeni tasarımın dikkat çeken bir diğer noktası, uçağın kuyruğu.

Mevcut tasarımda kuyrukta şirketin logosu yer alırken, yeni tasarımda ABD bayrağından esinlenilerek hazırlanan mavi+kırmızı+beyaz renkli bir motif bulunuyor.Bazılarına göre bu motif, muhtemel bir American Airlines + US Airways birleşmesinin ön hazırlığı.Zira US Airways’in logosu da ABD bayrağını temsil ediyor.


American Airlines ve yeni marka kimliği


American Airlines ve Yeni Marka Kimligi American Airlines’ın yeni marka kimliği, ABD arka planının üzerinde üç farklı unsuru bir arada barındırıyor.Kartal, yıldız ve “A” harfi, sade tasarımın içerisine son derece başarılı bir biçimde yerleştirilmiş.

Yeni marka kimliğinin ayrıca, ilerlemeye duyulan tutkuyu da sembolize ettiği belirtiliyor.Yeni logoyu sadece uçakların üzerinde değil; web sitesinden mobil uygulamalara, sık uçan yolcu programı AAdvantage kartlarından bagaj etiketlerine, Facebook sayfasından uçuş esnasında sunulan yemek mönülerine kadar, American Airlines’ın her noktasında görmek mümkün olacak.

Şirketin uçak içi tasarım ve konforunda uzun zamandır devam etmekte olan yenileme ve iyileştirme çalışmaları böylece dışa da yansımış olacak.2011 yılı Temmuz ayında 460′ı kesin, 465 adeti ise opsiyonlu olmak üzere Airbus ve Boeing firmalarına verilen rekor sipariş dahilinde teslim alınacak yeni uçakların tamamı yeni marka kimliğine göre hazırlanacak.

American Airlines, marka kimliği değişimi gibi bu zor ve riskli süreçte, FutureBrand adlı ajansla çalıştı.Yeni dış tasarıma sahip ilk Boeing 777, bu ayın sonunda hizmete girecek

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim