• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

American Airlines'in çalışanlarına bildiri gönderdi

American Airlines'in çalışanlarına bildiri gönderdi
American Airlines, 11 binden fazla çalışanına işten çıkarma bildirimleri gönderdi.

 

American Airlines, "iflasın eşiğindeki bir şirketin, yeniden yapılanmaya gitmesi" gibi 11 binden fazla çalışanına işten çıkarma bildirimleri gönderdi. İşten çıkarma bildirimlerinin daha çok mekanik işçileri ve yer hizmetlerinde çalışan işçilere gönderildiği öğrenildi.
 
Dallas-Fort Worth’da bulunan ve kapanacak olan bakım tesisi nedeniyle yaklaşık 3 bin işçinin, Tulsa’da 3 binden fazla işçinin, Miami’de 1200 işçinin, Şikago’da 900 işçinin, New York ve Newark’da 1100 işçinin işine son verilecek.
 
Amerikan Havayolları daha önce havayolu sendikasına üye olan 13 bin işçiyi de kapsayan yaklaşık 14 bin işçiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Amerikan Havayolları sözcüsü Bruce Hicks bu hafta yaptığı açıklamada, 4.400 işçinin işini kaybedebileceğini ifade etti.
 
Bu yaz Amerikan Havayolları maliyetleri düşürmek amacıyla uçuş görevlilerinin ve yer hizmetleri çalışanlarının ikramiyelerinde kesintiye giderek bir takım küçük mali önlemler almıştı. Böylelikle bugüne kadar 800 uçuş görevlisi ve 800 yer işçinin ikramiyelerinde kesinti yapılmıştı.
 
New York Times’a açıklama yapan Ulaştırma İşçileri Sendikası’na üye Jamie Horwitz, “Bunların kötü olduğunu ve daha kötü günlerin gelmekte olduğunu biliyorduk” şeklinde konuştu. Ayrıca pilot sendikası lideri ise şirketin iflas söylemini kullanarak şirketin işçilerin haklarında kesinti yaptığını ifade etti.
 
Günde yaklaşık 1700 uçuş gerçekleştiren Amerikan Havayolları son zamanlarda ise diğer büyük Amerikan havayollarından daha fazla uçuş iptal etmek durumunda kalmıştı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim