• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Amerikan eğitim gemisi İstanbul'a geliyor

Amerikan eğitim gemisi İstanbul'a geliyor
17 Haziran’da Bahamalar’dan kalkan ve 29 Temmuz’da İstanbul’da olması beklenen M/V Explorer gemisi eğitimde sınır olmadığının göstergesi. Bu geminin öğrencileri dünyayı gezerek eğitimlerini sürdürüyor.

Amerikan eğitim gemisi İstanbul'a geliyor

17 Haziran’da Bahamalar’dan kalkan ve 29 Temmuz’da İstanbul’da olması beklenen M/V Explorer gemisi eğitimde sınır olmadığının göstergesi. Bu geminin öğrencileri dünyayı gezerek eğitimlerini sürdürüyor.

‘Yüzen Üniversite’ birçoğumuz için yeni bir fikir olarak gelebilir fakat ‘Semester at Sea’ olarak adlandırılan Amerika’nın eğitim gemisi 47 yıldır dünya denizlerini geziyor ve bugüne kadar 1500 eğitim kuruluşundan 50 binin üstünde öğrencisiyle 60’tan fazla ülkeyi ziyaret etti. Akdeniz ve Kuzey Afrika’da 8 ülkeyi ziyaret edecek geminin uğrak limanlarından biri de İstanbul. 683 üniversite ve kolej öğrencisi, 36 öğretim görevlisi ve 34 kişilik personeliyle 17 Haziran’da Nassau limanından kalkan eğitim gemisi birkaç gün sonra (29 Temmuz 2011) İstanbul limanına yanaşacak.

Geminin denizcilik eğitim gemisi olduğu düşünülebilir fakat öyle değil. Virginia Üniversitesi’nin akademik sponsor olduğu ‘Semester at Sea’ gemisi, üniversite öğrencilerinin bir sömestriyi dünyayı gezerek eğitimlerine devam etmelerini sağlıyor. Okulun bahar seferleri 110 günü buluyor ve sefer süresince 10 ülke ziyaret ediliyor. Yaz dönemindeki seferler ise 70 günü buluyor ve belirli bir gölgede 8 civarında ülkeye ziyaret gerçekleştiriliyor. 17 Haziran’da Nassau limanından kalkan gemi, İstanbul’a gelmeden önce Barselona, Naples / Civitavecchia, Dubrovnik, Pire, Varna’ya uğrak yaptı. İstanbul’dan kalktıktan sonra ise Casablanca’ya uğrayıp seferi Boston’da tamamlayacak.

Ünlü isimlerle bir araya geliyorlar

2001 yapımı 180 metre uzunluğundaki 24.300 groston’luk 7 güvertesi bulunan M/V Explorer yolcu gemisi, kendi sınıfının en güvenli ve hızlı gemisi olarak kabul ediliyor. Eğitim gemisi olarak tasarlanmış geminde 9 sınıf, 9 bin ciltlik kütüphane, Wi-Fi internet ve bilgisayar laboratuarının yanı sıra havuz fitness ve spor salonları bulunuyor. Kar amacı gütmeyen ‘Semestre at Sea’ kuruluşu eğitime katılacak öğrencilere burs yardımı da sağlıyor. Öğrenciler, sefer süresince farklı konularda 80 civarındaki kurslardan istediklerini seçebiliyor ve öğrencilerin gemide aldıkları eğitim, okudukları üniversiteler tarafından onaylanıyor. Böylelikle öğrenciler dünyayı gezerek kredilerini tamamlayabiliyor. Gemi seferleri ve eğitim sınıflarına öğrenciler dışında hayat boyu eğitim meraklıları da katılabiliyor. Öğrencilerin uğrak yatığı limanlardaki programları da oldukça yoğun geçiyor. Gittiği ülkelerde ise o ünlü isimlerle de görüşme imkanı bulabiliyorlar. Küba lideri Fidel Castro, Rusya’nın eski başkanı Mikhail Gorbachev, Güney Afrika’nın lideri Nelson Mandela ve Indira Gandi geçmişteki seferlerde ülkelere yapılan ziyaretlerde öğrencilerin bir araya geldiği ünlü isimlerden bazıları.

İstanbul konuları ilginç

Ziyaret edilen ülkelerde çeşitli programlar oluşturuluyor ve gemideki öğrenciler istedikleri programı seçebiliyor. İstanbul’da 4 gün kalacak olan öğrencilerin programları da oldukça yoğu ve tartışılacak konular da bir o kadar ilginç. İsteyen öğrenciler bazı gazeteci ve yazarlar ile bir araya gelip, bazı yazar ve gazetecilerin yargılanmasına neden olan Türk Ceza Kanunu’nun 301.inci maddesini tartışabilecek. Dileyen öğrenciler ise Marmara Üniversitesi sosyoloji bölümünden Prof. Ayşe Durakbaşa’nın ‘bakirelik testi ve kızlık zarı dikimi’ nedenlerini dileyebilecekler. Dileyen öğrenciler ise zamanlarını, İstanbul, Çanakkale, İzmir ve Nevşehir gibi gezi programlarını tercih ederek harcayacaklar.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim