• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Amerikan gemisi, Rum parsellerini taradı

Amerikan gemisi, Rum parsellerini taradı
Noble Energy şirketi tarafından sondaj çalışmalarının sürdürüldüğü 12’nci parsel de dâhil; Rum yönetiminin “münhasır ekonomik bölgesi” ilan ederek parsellediği deniz bölgesindeki çoğu parseli taradığı bildirildi.

Amerikan gemisi, Rum parsellerini taradı

Amerikan Filosu’ndan bir geminin Ada’nın güney denizinde kendini gösterdiği; Noble Energy şirketi tarafından sondaj çalışmalarının sürdürüldüğü 12’nci parsel de dâhil; Rum yönetiminin “münhasır ekonomik bölgesi” ilan ederek parsellediği deniz bölgesindeki çoğu parseli taradığı bildirildi.

Politis haberi “Kıbrıs’ın Güneyinde Askeri ve Araştırma Gemilerinin Hareketliliği... Amerikan Gemisi Göründü... Amerikan Savaş Filosundaki Destek Gemisinin Sinyali, Amerikan ‘Noble’ Platformunun Bulunduğu 12’nci Parselde Seyrederken Alındı” başlığıyla aktardı.

Ada’nın güney denizlerinde seyreden geminin Amerikan 6’nci filosuna bağlı, “Kanawha” isimli akaryakıt ikmal gemisi olduğunu kaydeden gazete Rum yetkili kaynaklarının, bu tür gemilerin seyirlerinin bölge açısından rutin olduğunu söylemelerine karşın Kanawha’nın; askeri gemiler dışındaki bütün gemilerin dünya çapındaki seyirlerini web sayfasında gösteren marine traffic isimli uluslararası servise ilgili bilgileri vererek, sinyalinin açıkça görünmesini izah edemediklerine vurgu yaptı.

Habere göre Kanawha marine traffic web sayfasında, çıkış yeri; Amerikan 6’ncı filosunun üssü olan Sicilya olarak görüldü. Kanawha’nın sinyali 12’nci parselin içinde seyrederken marine traffic web sayfasında görüldü ve 8’inci ve 1’inci parsellerden geçtikten sonra (öğlede sonra) sinyal kayboldu.

Gazete bu arada Kıbrıs’ın güney deniz bölgesinde dün; “It Intrepid” isimli kablo döşeme konusunda uzman araştırma gemisinin Hayfa’ya gitmek üzere Limasol Limanı’ndan hareket ettiğini, iki haftadan beridir Ramform Vanguard isimli araştırma gemisinin de Doğu Akdeniz’de kendisini gösterdiğini yazdı.

Habere göre Norveç’in PGS sismik araştırma şirketine ait bu gemi önce Baf’ın ve Limasol’un güneyinde, sismik araştırma çalışmasına uygun bir süratte hareket etti. Son hafta içerisinde Ramform Vanguard  Lübnan kıyılarında da araştırma yapıyor.

Gazete “Amiral Kuznetsov” isimli Rus uçak gemisinin Doğu Akdeniz’e ulaşmasının artık zaman meselesi olduğunu, beraberindeki Rus armadasının (filo) bölgede tatbikatlar yapacağını ve Suriye limanını kullanacağını hatırlattı.

Gazeteye göre bugün Manş boğazından geçmekte olan uçak gemisinin yılbaşından hemen önce Meis adasının güneyinde olacağı tahmin ediliyor. Bütün uçar imkanlarıyla birlikte gelecek olan Amiral Koznetsov’a halen Akdeniz’de seyretmekte olan bir Rus fırkateyni eşlik edecek. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim